Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 11mph SW
Humidity: 44%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
57°F
54°F
50°F
48°F
46°F
ThuFriSatSunMon
52°F / 36°F
41°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

BLACK LIVES MATTER U NEMILOSTI: Kalifornija hitno traži izveštaj, sumnjivo 60 miliona dolara donacija!

Vodeće ličnosti organizacije Black Lives Matter (BLM) mogli bi da budu gonjene pred zakonom ukoliko u narednih 60 dana ne dostave institucijama finansijsku evidenciju o donacijama u iznosu od 60 miliona dolara.

Ministarstvo pravde Кalifornije obavestilo je organizaciju BLM da nije dostavila svoje godišnje finansijske izveštaje zbog čega se nalaze u prekršaju, prenosi Daily Mail.

“Organizacija koja je u prekršaju, suspendovana ili opozvana ne stoji dobro i zabranjeno joj je da se bavi poslovanjem za koje je potrebna registracija, uključujući traženje ili isplatu dobrotvornih sredstava”, navodi se u pisanom obrazloženju.

Ministarstvo je zatražilo kopiju godišnjeg izveštaja o naknadi za obnovu registracije BLM, kao poreske prijave za 2020. godinu.

Ukoliko BLM ne dostavi ove dokumente, njen status izuzeća kao “dobrotvorne organizacije” će biti opozvan. Oni bi se takođe moglo suočiti sa kaznama za “svaki mesec ili deo meseca za koji izveštaji kasne”.

U pismu ministarstva, do kojeg je došao Vašngton Egzaminer, navodi se da će “direktori, poverenici, službenici i drugi” biti “lično odgovorni” za “sve kazne, kamate i druge troškove nastale radi vraćanja statusa”.

Vest dolazi samo nekoliko dana nakon što je otkriveno da BLM nije imao nikoga zaduženog za finansije otkako je suosnivač Patris Kalors dao ostavku prošlog maja.

Nije jasno ko je trenutno na čelu grupe pošto su sva tri njena osnivača – Kalors, Alisija Garza i Opal Tometi – napustila organizaciju.

Ispitivanje finansija BLM dolazi nakon što je objavljeno kako je grupa prebacila 6,3 miliona dolara suprugi Kalorsa, Džanaji Kan i drugim kanadskim aktivistima. za kupovinu vile u Torontu.

Upozorenje Кalifornije usledilo je nakon odluke države Vašington kojom se BLM naređuje da “odmah prekine” prikupljanje sredstava u ovoj saveznoj državi zbog “nedostatka finansijske transparentnosti”.

Međutim, Vašington Egzaminer navodi kako BLM nastavlja da traži i prima priloge od stanovnika države Vašington, uprkos naredbi.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE