Chicago, IL
37°
Cloudy
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 54%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
37°F
36°F
36°F
36°F
39°F
MonTueWedThuFri
64°F / 52°F
61°F / 37°F
43°F / 37°F
55°F / 46°F
57°F / 57°F

Published 2 years ago

By admin

BIZARNA MERA U MISURIJU: Školski okrug ponovo uvodi batine kao kaznu za učenike!

Učenici u jednom školskom okrugu u Misuriju potencijalno bo mogli da budu kažavani batinom od ove školske godine. Školski distrikt Kasvil kaže da vraća staroškolsko telesno kažnjavanje nakon što je lokalni školski odbor dao saglasnost u junu.

Prema novouvedenoj politici, batinanje kao disciplinska mera mora da se koristi samo kao poslednje sredstvo, kada “druga sredstva discipline nisu uspela, i to samo u razumnoj formi i po preporuci direktora”.

Prema školskom nadzorniku Merlinu Džonsonu, samo sertifikovano osoblje u prisustvu odraslog svedoka može da vrši udarce, što mora biti van vidokruga ostalih učenika. Udarci u lice ili glavu učenika su strogo zabranjeni.

Škole moraju unapred da obezbede pismenu saglasnost roditelja, a Džonson tvrdi da je većina povratnih informacija iz zajednice bila u prilog vraćanju batina.

“Iznenađujuće, oni na društvenim mrežama bi se verovatno zgrozili kada bi čuli da govorimo ove stvari, ali većina ljudi na koje sam naleteo mi je podržavala…Mi poštujemo odluku svakog roditelja, bez obzira na odluku koju donesu”, tvrdi Džonsom.

Misuri je jedna od 19 država koje i dalje dozvoljavaju telesno kažnjavanje u školama. Prema USA Tudej, proces odobravanja politike je započeo nakon što je anonimna anketa među učenicima, roditeljima i zaposlenima u školi identifikovala “probleme ponašanja i discipline učenika veliku zabrinutost” za okrug.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE