Chicago, IL
72°
Mostly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 18mph ESE
Humidity: 56%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 2
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
72°F
73°F
70°F
70°F
68°F
WedThuFriSatSun
66°F / 48°F
55°F / 43°F
55°F / 39°F
50°F / 37°F
54°F / 41°F

Published 5 years ago

By Antonije Kovačević

BIVŠI BAJAGIN BUBNJAR LEČI POLA HOLIVUDA: Po njemu je snimljen “Doktor Haus”, a u lečenju ne koristi lekove!

Doktor Tomas Pečner je svetski priznati dijagnostičar i naučnik, jedan od pionira primene kvantne fizike u medicine i jedan od prvih “doktora klovnova”. Bolest može da dijagnostikuje na vašem licu…

Doktor Tomas Pečner, bivši bubnjar Bajage i instruktora, danas leči pola Holivuda a bio je inspiracija za televizijsku seriju i lik doktora Hausa.

Pečner je studirao i doktorirao medicinu u Beogradu, koreni su mu nemački, a zahvaljujući svojim neobičnim i inovativnim idejama u medicinskoj branši postao je inspiracija za čuvenu američku TV seriju “Dr Haus”.

O odrastanju u Beogradu u svom životnom putu govorio je za emisiju Exploziv na TV Prva…

PIONIR: Svojim inovacijama inspirisao je tvorce Tv serije “Dr. Haus”

“Ja sam srećan i ponosan što sam ovde srećan i odrastao, više volim burek sa jogurtom nego bilo koje nemačko jelo”, kaže Tomas Pečner.

U najnezgodnije vreme na ovim prostorima nosio je nemačko ime i učio je o zlodelima nemačkog okupatora za vreme Drugog svetskog rata.

“Jednom sam pitao oca zašto su svi na “ić” a ja na “er”, a on je rekao to je zato što smo mi Nemci. Rekao sam da ne želim da budem Nemac, jer kad god smo se igrali kuće Partizana i Nemaca niko nije hteo da bude Nemac.

Detinjstvo ga vezuje za Radničku ulicu i Šećeranu kod Ade Ciganlije, gde mu je otac radio kao ratni vojni zarobljenik, sve dok mašine nisu počele da proizvode šećer.

DETINJSTVO KRAJ ŠEĆERANE: Mali Tomas Pečner iz porodičnog albuma

Posle karijere umetnika i preduzetnika, upisao je medicinu samo da bi razumeo uzrok karcinoma koji mu je konstatovan.

U Srbiju se vratio posle gotovo 40 godina, na mesto gde je proveo dane svoje mladosti.

“Arhitektonska škola je bilo nešto veoma važno i specijalno u mom životu, ne samo zbog školovanja već zbog čitavog “paketa” tih nastavnika, profesora, majka Dane, razredne koja je predavala srpski”, priseća se Pečner.

Danas deci kad imaju temepretauru stavljaju čepić u guzi, niko se više ne seća obloga od sirćeta. Postavlja se pitanje ko je zdrav čovek: Onaj kome je dobar rendgenski snimak, a on je recimo masovni ubica?! Treba postaviti kosmičku dijagnozu, gledati i duhovnu i mentalnu stranu pacijenta

Dr. Tomas Pečner

Tomas Pečner je danas svetski priznati profesor, naučnik, dijagnostičar, začetnik kvantne grane u medicini i jedan od pionira “doktora klovnova”, čovek koji stalno ide u krizna područja širom sveta i koji bolest može da konstatuje na vašem licu. U svojoj tridesetogodišnjoj praksi nikada nije koristio lekove.

“Danas deci kad imaju temepretauru stavljaju čepić u guzi, niko se više ne seća obloga od sirćeta. Postavlja se pitanje ko je zdrav čovek: Onaj kome je dobar rendgenski snimak, a on je recimo masovni ubica?! Treba postaviti kosmičku dijagnozu, odnosno gledati i duhovnu i mentalnu stranu pacijenta, otkriva svoje principe.

Pečner jednom godišnje dolazi u Srbiju i nesebično svoje znanje deli sa onima koji na ovaj način žele da dođu do izlečenja.

Izvor: Kurir.rs/Exploziv)

YOU MAY LIKE