Connect with us

aktuelno

BILA ZDRAVA KAO DREN: 39-godišnja majka preminula posle Moderna vakcine!

Published

on

Kasidi Kuril, 39-godišnja majka iz Jute bez poznatih zdravstvenih problema, preminula je četiri dana nakon što je primila drugu dozu Modernine vakcine protiv koronavirusa.

Кasidi iz Ogdena umrla je 5. februara, prema izveštaju 2News objavljenom ove nedelje na osnovu podataka sistema za izveštavanje o neželjenim efektima vakcine američkog Centra za kontrolu bolesti (CDC).

Porodica je prošlog vikenda održala spomen u njenu čast, a čekaju se rezultati obdukcije.

“Naizgled je bila zdrava kao dren. Nije imala poznate komorbiditete”, rekao je njen otac Alfred Hauli, prenosi Fox News.

Кuril je dobila drugu dozu vakcine 1. februara i sutradan je počela da se žali na glavobolju, mučninu i nemogućnost mokrenja uprkos pijenju tečnosti. Njeno stanje se malo popravilo drugog dana nakon vakcinacije, pre nego što je opet krenulo da se pogoršava, nakon čega ju je otac 4. februara odveo u bolnicu.

“Primljena je rano i rekla je da joj srce kuca izuzetno brzo i da se oseća kao da treba da ide u hitnu pomoć”, ispričao je otac, prenosi 2News.

Dragi prijatelji, budite svedoci rađanja jedine srpske i balkanske televizije zapadno od Beograda, zapratite naš YouTube…

Posted by Serbian Times on Thursday, March 4, 2021

Кada je stigla u bolnicu, Кuril je odmah počela da povraća, dok su se lekari borili da pronađu objašnjenje.

“Uradili su test krvi i kada su retultati stigli odmah su rekli da je vrlo, vrlo bolesna i da joj jetra ne funkcioniše”, rekao je Hauli.

Кuril je helikopterom prebačena u četvrtak uveče u Medicinski centar Intermauntin u Mareju, gde su lekari pokušali da je stabilizuju za transplantaciju jetre. Međutim, njeno stanje je nastavilo da se pogoršava do te mere da do petka ujutru nije mogla da razgovara, a srce i bubrezi su otkazali.

“Bila je sve gore i gore tokom dana. U devet sati je preminula”, rekao je Hauli.

Porodica se nada da će obdukcija dati odgovore o iznenadnoj smrti Kasidi.

Hauli je rekao da se nada da slučaj njegove ćerke neće obeshrabriti druge da se vakcinišu. Istovremeno, pozvao je sve koji imaju simptome nakon vakcine da ih shvate ozbiljno.

Prema CDC-ovom sistemu izveštavanja o neželjenim događajima protiv vakcine, smrti od vakcina protiv koronavirusa su izuzetno retke. Na više od 92 miliona doza primenjenih u SAD do danas, zabeleženo je manje od 1.700 smrtnih slučajeva.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Daily Mail
Foto: Printscreen Facebook / Kassidi Kurill

Advertisement