Chicago
10°
Clear
7:04 am5:02 pm CST
Feels like: -2°F
Wind: 11mph WNW
Humidity: 49%
Pressure: 30.47"Hg
UV index: 0
TueWedThu
12/5°F
27/19°F
30/5°F

Published 11:31

By admin

BILA PEVAČICA, SAD JE PRODAVAČICA: Zbog korone je promenila profesiju, a evo šta kaže o svemu! (FOTO)

Posao muzičara bio je jedan od najugroženijih tokom korona virusa. Ljubica Кrsmanović bavi se pevanjem već 18 godina, a prethodnih 14 meseci bilo je veoma teško, jer su ona i njene kolege iz benda morali da otkažu sve dogovorene nastupe.

Međutim, ovi muzičiri nisu očajavali već su za vreme epidemije našli nove poslove i tako sebi i svojim porodicama obezbedili egzistenciju. Кad se na njenom mikrofonu počela skupljati prašina, ona ga je zamenila. Prvo je prošle godine radila kao bebisiterka, zatim je brala maline, a sada je pronašla posao u prehrambenoj prodavnici.

„Prošle godine bilo je jako teško, bilo je mnogo dilema i razmišljanja duboko u noć – kako i šta dalje. Кada je prvobitni šok prošao i kad sam se pomirila sa činjenicm da od nastupa dugo neće biti ništa odlučila sam da okrenem drugi list. Naučila sam i ranije da budem borac, pa tako ni ovaj put nisam odustala i čekala pomoć“, rekla je Ljubica za RINU.

Pronašla je posao, ali ni to nije bilo toliko lako jer je morala da se izbori i sa mnogim predrasudama koje su vezane upravo za žene koje se bave pevanjem.

Ljubica Кrsmanović / RINA

„Između redova sam mogla da shvatim da ne žele da zaposle pevačicu, ne znam iz kojih razloga, ali svakako to su predrasude koje nas prate. Međutim, svojim radom dokazala sam da tome svakakp nema mesta. Кad sve ovo prođe planiram da se vratim pevanju, ali i da zadržim posao u prodavnici“, kaže Ljubica.

Tokom svih ovih meseci bilo je mnogo govora o tome kako i od čega žive muzičari u vreme epidemije, a kako kažu nisu ih mimoišli ni loši komentari koji su ih poprilično zaboleli.

Mladen Cvetković / RINA

„Bilo je onih koji su se radovali našoj muci. Često smo čuli da idemo da uzmemo lopatu i da kopamo, a niko ne zna koliko zapravo truda i vremena smo ulagali da bi postali muzičari. Nije to baš tako lako kako nekome možda izgleda. Bilo je i onih koji su nam pružili podršku i to naravno nikad nećemo zaboraviti“, rekao je pevač Mladen Cvetković.

Finansijski gubici koji su pretrpeli su izrazito veliki jer su u doba epidemije morali da otkažu preko 100 veselja. Ipak, sa uzdignutom glavom i muški čalnovi Stop benda iz Gornjeg Milanovca pronašli su posao. Sada se ipak nadaju da će se život konačno vratiti normalnom životu, kada je provod uz muziku bio naša realnost.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

https://www.instagram.com/p/CPppSNaqQ43/?utm_source=ig_web_copy_link

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!