Connect with us

intervju

BILA JE SRPSKA MONIKA BELUČI, A SAD ČUVA OVCE: Na selu nema muških i ženskih poslova, lakiranim noktima ne može da se šmirgla ograda!

Published

on

Glumica odlučila da objasni svojim pratiocima na Instagramu kakav je život na selu.

Jedna od najlepših srpskih glumica Marija Petronijević proslavila se ulogom u seriji „Selo gori, a baba se češlja“ u kojoj je imala jako zapaženu ulogu, a kako njena lepota ostavlja bez daha, narod ju je prozvao srpskom Monikom Beluči.

Glumica se u jeku popularnosti povukla iz sveta medija i odlučila za veliki korak u svom životu. Naime, ona se udala za poljoprivrednika u opštini Požega kome je rodila ćerku i u potpunosti se posvetila životu na selu.

NEKAD…Marija Petronijević u vreme kada je punila nslovne strane magazina

Marija često na svom Instagram profil postavlja slike iz svoje okoline, kao i plodove svog rada. Glumica se nijednog trenutka nije libila da okači sliku kako čuva ovce na svom imanju, kosi travu, sadi biljke.

Ono što se njenim pratiocima jako dopada je upravo to što uz svaku fotografiju ili video zapis, ona postavlja dugačke opise u kojima objašnjava kako i šta radi, te se ovog puta dotakla samog života na selu.

„Posao na seoskom imanju sa velikim brojem životinja nije pretežak, ali nije lak. Vreme i klima ne čekaju na to da se poslovi dovrše već čovek uvek mora da žuri, da bi stigao da uradi više. Danas sam emitovala jedan video, gde sam šmirglala ovo kolje, kako bih na njega nanela impregnant, ne bi li kolje služilo koju godinu duže ili više. Posao impregnacije nije završen jer je počela da pada kiša. Na kolje sam navukla najlonske džakove, pa ću prvom sledećom priliom nastaviti sa zaštitom i fabranjem. Na selu nema muških i ženskih poslova, na selu posao mora da se zavši.
Šteta što je u našim gradovima, koji su najčešće proširili ljudima ize sela, malo drugačija poslovna politika. Sve što može danas, odlaže se za sutra, i često tako unedogled. Istina je da ja ne moram ovo da radim što radim. Istina je da ja volim da radim, a ko radi, ne samo da se ne boji gladi, nego njemu ništa nije teško.

…I SAD: Danas je Marija poljoprivrednica u potpunosti posvećena svom imanju i stoci

Istina je da i mnoge žene, vodeći računa o svojim nežnim šakama i nalakiranim noktima nikada šmirglu ne bi uzele u ruke da njom šmirglaju stubove jer moraju ruke biti negovane, valjda za dodir. Ja nekako verujem da je lepo imati ruku u ruci, ali da je još lepše kada se duše sretnu. Istina je da ima žena koje rade više i bolje nego što to ja radim. Čeka me postavljanje oko 2-3 kilometra sličnih ograda na Ponikvama, Tari, u Crnči, Rujevcu i Selancu. I naravno, kad mi se javi neko ko bi da radi, ali mu je teško da šmirgla ili farba, ili pobija kolje, ili radi sve ono što ja jesam, ne mogu, a da se ne zapitam, je l’ bi taj zaista da radi, ili bi da parazitira?!“

Izvor: Nova.rs Foto: Instagram

Advertisement