Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph NE
Humidity: 86%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

“BEŽI, SAKRIJ SE I BORI”: Vini Pu uči osnovce u Teksasu kako da prežive pucnjavu u školi! (FOTO)

Naime, knjiga pod nazivom “Ostanite bezbedni“ data je deci u osnovnim školama u Nezavisnom školskom okrugu Dalasa, a ovaj sadržaj uznemirio je roditelje, tvrdi udruženje Ouk Klif Advokejt.

Na jednoj stranici knjige, omiljeni lik iz knjiga za decu Vini Pu govori mališanima: “Ako je opasnost blizu, ne plašite se, sakrijte se kao Pu dok se ne pojavi policija”.

U drugoj preporuci kaže se da bi svi nečujno trebalo da se sakriju na mesta gde ih niko ne može pronaći, a na slici uz tekst vidi se kako Vini Pu viri iz tegle sa medom.

Knjiga je distribuirana deci samo par dana nakon godišnjice pucnjave u školi u osnovnoj školi Rob u Juvaldiju u Teksasu, u kojoj je naoružani napadač ubio 19 učenika i dva nastavnika.

Sindi Kampos, majka iz Ouk Klifa u Teksasu čija su deca dobila knjige rekla je da nema “ničeg neprikladnog u samoj knjizi“, ali je izrazila zabrinutost zbog utiska da se pitanje pucnjave u školama “normalizuje”.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom objavio je na Twitter-u deo iz knjige uputivši kritiku nadležnima u Teksasu.

“Vini Pu sada uči decu u Teksasu o aktivnim pucačima zato što izabrani zvnaičnici nemaju hrabrosti da osiguraju bezbednost dece i usvoje normalne zakone o bezbednosti oružja”, napisao je on.

Nastavnica u jednoj osnovnoj školi u Dalasu, koja je želela da ostane anonimna, rekao je za Guardian da je ovakva knjiga krajnje uznemiravajuća.

Prema njenim rečima, razočarana je što se ne preduzimaju prave akcije da se spreče pucnjave u školama, već se pribegava ovakvom štivu.

Na upit Business insidera iz Nezavisnog školskog okruga su odgovorili da je parola “Beži, sakrij se i bori” pomenuta u knjizi u skladu sa preporukama koje je FBI uputio školama o postupanju u slučaju aktivne pucnjave, prenosi news.yahoo.

Izdavačka kuća “Pretorijan konsalting” objasnila je na svom sajtu da je knjiga nastala kao deo sadržaja izrađenog u saradnji sa školama i policijom kako bi se deca naučila kako da ostanu bezbedna i da se zaštite u slučaju opasnog upada u školu.

Autorska prava na lik Vini Pu istekla su 1. januara 2022. godine, tako da je njegova upotreba sada u javnom vlasništvu i nije reč o originalnom izdanju.

PROČITAJTE VIŠE:

ZAVRŠEN INSPEKCIJSKI NADZOR U RIBNIKARU: Predložena smena direktorke, pedagog i psiholog suspendovani!

“NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU”: Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!

“GINČE, NEPONOVLJIVI CVETE NAŠ”: Potresan oproštaj porodice od devojčice stradale u OŠ Vladislav Ribnikar!

Izvor: Chicago dešavanja
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE