Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 5mph NE
Humidity: 85%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

BERANCI TRAŽE OLGU KOJA JE BILA MODEL ZA ČUVENU “KUPAČICU”: Žele da je opet vide i ugoste! (FOTO)

Skulptura je delo beogradskog vajara Gradimira Aleksića i ovog leta slavi šezdeseti rođendan. Razlog više da se proslavi ovaj nesvakidašnji jubilej.

Nesvakidašnji oglas ovih dana može se videti na društvenim mrežama – menadžment Hotela “Berane” i Udruženje građana “Beranda” tragaju za novosadskom atletičarkom Olgom Kalivodom, koja je 1962. godine bila model za poznatu skulpturu.

Podsetimo da je čuvena “Kupačica”, koja je početkom dvehiljaditih godina nestala, pronađena i vraćena da krasi terasu čuvenog beranskog hotela.

Kalivoda, koja je bila model, tada je bila članica Atletskog kluba “Vojvodina” i danas bi trebalo da ima 75 godina, piše RTCG.

Predsednik Udruženja “Beranda” Adem Softić rekao je da je Olga 1962. godine, kao četrnaestogodišnjakinja, poslužila kao model, dok je bila na letovanju u Makarskoj.

Stoga je menadžment Hotela “Berane”, na čijoj se terasi nalazi prvi odlivak ove skulpture, objavio oglas da se jave svi koji Olgu poznaju, kako bi je u gradu pored Lima doveli i ugostili.

Softić je otkrio da su Olgi već na tragu.

Nadamo se da je zdravlje još dobro služi i obezbedili bismo taksi koji bi je dovezao do Berana. Olgi nudimo smeštaj i višednevni boravak u ovom hotelu u gradu na obali Lima – poručuju gostoprimljivi Beranci.

Skulptura je delo beogradskog vajara Gradimira Aleksića i ovog leta slavi šezdeseti rođendan. Razlog više da se proslavi ovaj nesvakidašnji jubilej.

Softić kaže da bi bilo lepo da pronađu i Aleksića i da bi to bio srećan kraj jedne lepe beranske priče.

Osim ove, beranske skulpture “Igračice” jedna se nalazi u Budvi od 1966. godine.

Treći odlivak krasi fontanu u velikom parku u Mataruškoj banji.

Četvrti je u Zaječaru, a po nepotvrđenim pričama, peti bi trebalo da se nalazi u Makarskoj, na mestu na kom je, zahvaljujući Kalivodi, i nastala njena skica.

PROČITAJTE VIŠE:

SLEPA SRPKINJA PREDAJE ENGLESKI JAPANCIMA: Hendikep s kojim živi od rođenja je nije sprečio da ostvari snove! (FOTO)

“SRBIJA JE BOLJA ZA ŽIVOT OD AMERIKE!” Branka i Milan su rođeni u Čikagu ali su nedavno ostavili sve i došli da žive u Beograd! (VIDEO)

DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove – postala majka i glumica (VIDEO)

Izvor: Telegraf
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE