Connect with us

Dijaspora

BEOGRAD: Dijaspora se vakciniše na Sajmu!

Published

on

Državljani Srbije iz dijaspore, koji su se prijavili putem organizacije “Tačke povratka”, danas su se vakcinisali u hali 3 Beogradskog sajma, a kako smo saznali na licu mesta, pozivu su se odazvali u najvećem broju Srbi iz regiona.

Za vakcinaciju se, kako smo saznali na licu mesta, prijavilo oko 500 građana koji su potom dobili svoje termine. Ispred Hale 3 Beogradskog sajma danas nije bila gužva, a zainteresovani građani su za punktovima popunjavali formulare.

„Pre oko pola sata smo stigli u Beograd. Došli smo organizovano, preko firme, jer radim u jednoj srpskoj kompaniji u Makedoniji. Odabrao sam Fajzer vakcinu i uopšte se ne plašim. Čitava procedura ide brzo, i veoma sam zadovoljan“, kazao je Vančo Tarabunov iz Severne Makedonije kog smo sredli u redu.

Ivan Brkljač iz organizacije „Tačka povratka“ izjavio je da će se danas vakcinisati nešto manje od 600 građana koji žive u inostranstvu, a prijave su na adresu njihove organizacije stigle iz celog sveta, sa svih kontinenata a najviše iz Nemačke, Italije i Austrije, rekao je za RTS. Sa jednim Austrijancem razgovarali su i reporteri.

#CDC je priznao da vidi “verovatnu uzročnu povezanost” vakcina i opasnog zgrušavanja krvi od kojeg je u SAD već umrlo nekoliko ljudi!

Posted by Serbian Times on Thursday, May 13, 2021

„Rođen sam u Austriji, tamo sam i odrastao… Sada smo dobili ovu odličnu priliku da se vakcinišemo u Srbiji, a pošto sam svakako dolazio u Srbiju na odmor, odlučio sam da iskoristim i spojim lepo i korisno. Ja sam izabrao rusku vakcinu i nadam se da će sve proći u najboljem redu, uopšte se ne plašim“, rekao nam je Zoran iz Austrije.

Ovu pogodnost za srpske građane iz dijaspore, odlučila je da iskoristi i Andrea iz Engleske jer bi, kako kaže, u Engleskoj čekala verovatno do juna ili jula.

„U početku kada sam videla da imamo ovu mogućnost bila sam u dilemi da li je u redu da se prijavim ja iz Engleske i tako uzmem dozu nekoga iz Srbije, smatrala sam da to nije fer. Međutim, kažu da vakcina ima dovoljno za sve, pa sam odlučila da se prijavim… Svakako bih došla u Srbiju da posetim porodicu i zašto da ne iskoristim priliku i zaštitim se“, priča nam Andrea i dodaje da bi svako od nas trebalo da se vakciniše, kako bismo svi doprineli što bržem vraćanju normalnog toka života.

Inače, svi građani koji budu vakcinisani danas, drugu dozu vakcine će moći da prime takođe na Beogradskom sajmu, 5. juna 2021.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

https://www.instagram.com/p/CO2lFEKKFlP/?utm_source=ig_web_copy_link

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / Radio Slobodna Evropa

Advertisement