Connect with us

aktuelno

“BALI – OSTRVO BOGOVA”: Virtuelna izložba srpskog umetnika Darka Srećkovića! (FOTO)

Published

on

Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA, povodom 18 godina od osnivanja, organizuje autorsku, virtuelnu izložbu fotografija „Bali – ostrvo bogova“, umetničkog fotografa Darka Srećkovića, na veb sajtu Društva srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA.

Društvo NUSANTARA organizuje izložbu o indonežanskom ostrvu Bali sa ciljem da građanima Srbije otkrije mnogobrojne lepote jedne od najznačajnijih turističkih destinacija Indonezije, koja je i najposećenija turistička destinacija na kojoj Srbi provode svoje odmore.

Foto: Darko Srećković

Na virtuelnoj izložbi su prikazane 52 fotografije na kojima je zabeležena koloritna priroda i život običnog čoveka u tropskoj i živopisnoj Indoneziji. Srećković je u svojoj organizaciji posetio Bali u maju 2018. godine, kao pravi globtroter.

Prvi deo odmora je proveo u Ubudu, u kontinentalnom delu ostrva, vrlo zanimljivom i živahnom gradu umetnika i zanatlija, opuštajuće atmosfere, nasmejanih i ljubaznih ljudi. Drugi deo odmora proveo je na jugu ostrva, u Nusa Dua regiji, uz obilazak južnog dela Balija, prelepih plaža i čuvenog Uluvatu hrama. Sve vreme je fotografisao i trudio se da što bolje dočara prirodne lepote, arhitekturu, kulturu, raznovrsnu gastronomiju.

Foto: Darko Srećković

Potpuno je oduševljen svime što je doživeo na Baliju, a najsnažniji utisak su na njega ostavili ljudi i njihova pozitivna energija. Za Bali, koji je u vrtu velikog broja budističkih i hiduističkih hramova, ne kažu slučajno da je ostrovo bogova. Balinežani, koji su uvek nasmejani i prijatni, žive skromni, srećan život, u senci vulkana, pun izazova. To njihovo zadovoljstvo i pozitivan pogled na sve doprineli su da se turisti osećaju posebno.

Darko Srećković je rođen 1972. godine u Offenbahu, u Nemačkoj. Fotografijom se bavi od 2004. godine, i to uličnom, putopisnom i portretnom fotografijom, i učestvovao je na više grupnih izložbi. Od 2011. sve više se bavi komercijalnom fotografijom. Živi i stvara u Beogradu.

Foto: Darko Srećković

Indonezija je najveća je ostrvska zemlja i treća demokratija na svetu. Sa više od 17.500 ostrva, hridi i stena, više od 300 naroda, zemlja je koju seku tri časovne zone, sa velikim brojem aktivnih vulkana i bujnom vegetacijom, velika je inspiracija umetničkim fotografima.

Ovu prijateljsku zemlju, od osnivanja 2003. godine, već 18 godina uspešno promoviše Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA, koje za cilj ima da postane jezgro nevladinog sektora u smislu jačanja odnosa između naše dve geografski udaljene, ali bliske zemlje. Društvo svojim aktivnostima pomaže uspostavljanju saradnje, ali i doprinosi jačanju i razvoju političkih i ekonomskih odnosa između Srbije i Indonezije, i predstavlja svojevrsni „most“ za razvoj bilateralnih veza dveju tradicionalno prijateljskih država.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Darko Srećković

Advertisement