Chicago, IL
70°
Mostly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 16mph ESE
Humidity: 56%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 4
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
70°F
68°F
68°F
70°F
70°F
WedThuFriSatSun
66°F / 50°F
57°F / 43°F
55°F / 41°F
50°F / 39°F
55°F / 41°F

Published 3 years ago

By admin

BAJDEN PRETI ISLAMSKOJ DRŽAVI: Nećemo zaboraviti ubijene u Kabulu, skupo ćete platiti! (VIDEO)

Američki predsednik Džozef Bajden poručio je večeras pripadnicima ISIS-a da Amerika neće zaboraviti živote koje je odneo današnji napad u Kabulu, kao i da će za njih skupo platiti.

U Kabulu su danas odjeknule tri eksplozije, tokom kojih je zasad ubijeno 72 ljudi, dok je preko 150 teško ranjeno. Islamska Država preuzela je odgovornost za napade, što je potvrdilo sumnje da se radi o samoubilačkim bombašima.

Među žrtvama ima i dece, ali i američkih vojnika. Prema sadašnjim informacijama 12 vojnika SAD je izgubilo živote. Bajden je na početku obraćanja poručio da su oni heroji.

„Oni su bili deo požrtvovane, hrabre i jedne od najjačih vojski na svetu. Oni su bili kičma ovog društva. Džil i ja smo užasnuti i srce nam je slomljeno. Ja sam otac jednog od vojnika ove zemlje koji je dao sve za nju. Imam osećaja za porodice svih koji su izgubili najmilije. Ne postoji izlaz iz te situacije i srce me boli zbog vas. Imamo svetu obavezu prema svima vama“.

Bajden je označio ISIS i talibane kao velike neprijatelje države i naroda SAD i poručio im da će za sve zločine skupo platiti.

„Onima koji su izveli napad poručujem – nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti. Pronaći ćemo vas i platićete“.

Amerika će nastaviti sa procesom evakuacije, a pripremljen je i plan napada na objekte koje ISIS koristi.

„Kako odlučimo, kada odlučimo i gde odlučimo, svim silama napašćemo neprijatelje“. On je obećao američkom narodu da ISIS neće pobediti, jer će Amerika uspeti da evakuiše sve svoje državljane, ali i avganistanske saradnike.

„Niste nas zastrašili“, zaključio je Bajden i zamolio za minut ćutanja za sve žrtve današnje tragedije.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / CNBC Television

YOU MAY LIKE