Chicago, IL
59°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 20mph W
Humidity: 67%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 1
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
59°F
57°F
57°F
55°F
55°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 39°F
52°F / 37°F
55°F / 41°F
63°F / 50°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

BAJDEN OPERISAO RAK: Lekar Bele kuće otkrio detalje o zdravlju američkog predsednika!

Kožna lezija koja je prošlog meseca uklonjena sa grudi predsednika Džoa Bajdena je bila kancerogena, a u pitanju je karcinom bazalnih ćelija, najčešći oblik raka kože – saopštio je Bajdenov lekar i dodao da dalje lečenje nije potrebno.

Kevin O’Konor, lekar Bele kuće i Bajdenov dugogodišnji lekar, izjavio je da je “kompletno kancerogeno tkivo uspešno uklonjeno” za vreme predsednikovog rutinskog sistematskog pregleda 16. februara. Tokom tog pregleda, O’Konor je ocenio da je 80-godišnji predsednik “zdrav, energičan i u dobroj formi” da obavlja svoje dužnosti u Beloj kući. Očekuje se da će Bajden za nekoliko nedelja pokrenuti kampanju za drugi mandat.

Karcinom bazalnih ćelija je kancer koji je obično ograničen na površinu kože – lekari ga skoro uvek uklanjaju plitkim rezom – i retko izaziva ozbiljne komplikacije ili može da ugrozi život.

O’Konor je rekao da je rana na mestu sa koga je odstranjeno tkivo na Bajdenovim grudima “dobro zarasla”, i da će predsednik nastaviti redovne preglede kod dermatologa.

PROČITAJTE VIŠE:

Bazične ćelije su jedan od najčešćih i najlakše izlečivih oblika kancera – posebno ako se otkriju rano. O’Konor je naglasio da se ne šire kao druge vrste raka, ali mogu da porastu, zbog čega se uklanjanju.

Pre nego što je postao predsednik, Bajdenu je sa tela uklonjeno “nekoliko tkiva sa lokalizovanim rakom kože, koji nije melanom”, naveo je O’Konor u svom izveštaju o predsednikovom zdravstvenom stanju 16. februara, ističući da je dobro poznato da je Bajden u mladosti provodio mnogo vremena na suncu.

Prvoj dami Džil Bajden u januaru su uklonjene dve kožne lezije sa desnog oka i grudi. U intervjuu za Asošijeted pres prošle nedelje izjavila je da je sada “posebno oprezna” u korišćenju proizvoda sa zaštitnim faktorom, posebno kada je na plaži.

Porodica Bajden godinama pruža doprinos borbi protiv raka. Bajdenov najstariji sin Bo preminuo je 2015. od tumora na mozgu.

POVEZANE TEME:

DONALD TRAMP: Bajden nas sistematski gura u treći svetski rat!

STEPENICE – NEREŠIVA MISTERIJA ZA BAJDENA: Američki predsednik ponovo pao pri ulasku u avion! (VIDEO)

SRBIN POVEZAN SA MUTNIM POSLOVIMA BAJDENOVOG SINA: Kongres SAD tražio dokumenta od ovog srpskog političara!

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen Instagram @joebiden

YOU MAY LIKE