Connect with us

Istorija

BAJAGA OTVORIO DUŠU: Moja majka je svedok pakla Jasenovca, zgrožen sam kampanjom protiv “Dare”!

Published

on

Momčilo Bajagić Bajaga sa strepnjom iščekuje subotu veče i premijeru filma “Dara iz Jasenovca” na RTS. Slavni muzičar ispričao je kako je njegova majka Jovanka bila jedna od jasenovačkih logoraša, kao i da je preživela pakao.

“Moja majka je živela u Hrvatskoj kada su pokupili nju i sve članove njene familije i odveli u logor. Svi muškarci iz njene porodice su stradali. Na koji način je ona uspela da se spase tih strahota ne želim i ne mogu da pričam”, rekao je Bajaga, prenosi pro-režimski tabloid Informer.

“Razmišljam da li je pametno da joj dozvolim da u subotu gleda film. Ona ima jaku želju i moraću da je pustim, ali znam da će se potresti mnogo i da će to biti teško veče za sve nas. Ja sam odgledao film. Odlično je urađen i jako je težak za gledanje. Napravljen je profesionalno i na dobar način je odrađena jedna jako teška tema. Oduševila me je devojčica koja glumi Daru. Ona nije profesionalni glumac, ali je uspela da se izbori sa ulogom koja je jako zahtevna”, istakao je Bajaga.

PROČITAJTE JOŠ:

PISMO SRPKINJE LA TAJMSU: Moja majka je sa 10 godina gledala teror u Jasenovcu, neka vas je sramota zbog šovinističke kritike “Dare”!

INTERVJU, GLUMAC JACK DIMICH (VIDEO): Zašto su Amerikanci dočekali “Daru” “na nož” i ko stoji iza svega!

BRITANSKI ISTORIČAR O ‘DARI’: Evo zašto ovaj film nije srpska propaganda, već umetničko delo!

On dodaje da je zgrožen činjenicom da su izvesni američki mediji vodili kampanju protiv filma i što su pisali da je Antonijević izmislio kako su ubijani Srbi i deca.

“Sve to je samo njihova propaganda. Pa, svi znamo šta je bilo u Jasenovcu. Moja majka, koja ima 88 godina, živi je svedok. Ona mi je pričala šta se tamo dešavalo. Protiv takve propagande može samo da se bori istinom i ovako dobrim filmovima”, zaključio je Bajagić.

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen YouTube, Wikimedia Creative Commons

Advertisement