Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 10mph SW
Влажност: 68%
Притисак: 29.93"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/37°F
43/39°F
45/37°F

Published 2 godine ranije

By admin

BACALA VAKCINE U SMEĆE: Medicinska sestra uhapšena zbog izdavanja lažnih potvrda!

Italijanska policija uhapsila je medicinsku sestru pod optužbom da je lažirala vakcinaciju protiv koronavirusa za najmanje 45 ljudi, kako bi na prevaru dobili zdravstvene propusnice. Sestra je vakcine bacala u kantu za smeće, a pacijentima je uredno lepila flaster na ruku, kako niko ne bi posumnjao u prevaru.

Policija u Ankoni, na istočnoj obali Italije, naredila je kućni pritvor za četiri osobe osumnjičene za saučesništvo. Oni su optuženi da su pronašli klijente koji su bili spremni da plate zdravstvenu propusnicu, a da ne dobiju vakcinu.

Pod istragom je 45 osoba koje su navodno dobile propusnice preko ove prevare.

Policija je snimila medicinsku sestru na poslu kako prazni sadržaj vakcine u kantu za medicinski otpad, pre nego što odglumi da ubrizgava u pacijentovu ruku i stavlja flaster.

Osumnjičeni su optuženi za korupciju, falsifikovanje informacija i proneveru, iako je policija dodala da je šema lažne vakcinacije takođe protraćila “osnovni javni resurs”.

Italija se sve oštrije obračunava sa nevakcinisanima, zahtevajući dokaz o vakcinaciji ili nedavnom oporavku od kovida kako bi se pristupilo čitavom nizu aktivnosti, ali i uslugama kao što je javni prevoz.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: ABC7 Chicago
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE