Chicago
63°
Clear
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 7mph SE
Humidity: 78%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
70/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 11 months ago

By admin

ATRAKCIJE KOJE NE SMETE PROPUSTITI: 13 izleta na sat vremena od Čikaga

Dosadilo vam je ići na iste stare jednodnevne izlete nadomak Čikaga? Iako smo navikli na davno viđena mesta ponekad je lepo istražiti i ona neobična. Bez obzira da li želite da obiđete zadivljujuću arhitekturu, gledate pozorišnu predstavu na otvorenom ili idete na pešačku turu u blizini Čikaga, kako biste uočili krda divljih bizona, ove atrakcije srednjeg zapada nude promenu tempa od uobičajenih predloga za jednodnevne izlete – i najbolje od svega je što se do njih lako dolazi automobilom.

Planirajte mini avanturu kada pogledate predlog jednodnevnih izlete u okolini Čikaga.

Največi Muzej magije u zemlji

U Američkom muzeju magije u Maršalu, u Mičigenu, gde se nalazi najveća kolekcija magijskih efemera u Sjedinjenim Državama, naći ćete sve, od knjiga za prizivanje do opreme koja se koristi u najpoznatijim činovima bekstva Harija Hudinija. Sa više od 350.000 artefakata na licu mesta, ima više nego dovoljno magične zabave da ispuni jedno popodne. Krenite u obilazak magične istorije, pokušajte da se ugurate u repliku Hudinijevog Mlečnog Can Escape-a ili zakažite termin u muzejskoj Memorijalnoj biblioteci Lund.

Vreme vožnje od Čikaga: oko tri sata

Posmatrajte bizone

Želite da iz prve ruke saznati zašto Ilinois-u nadimak Prerija? Idite na putovanje jugozapadno od grada do okruga Vil, gde krdo bizona luta prostranstvima od 9.000 jutara prerije “Midewin National Tallgrass” preriji u okviru projekta obnove staništa (područje je nekada bilo tvornica municije Joliet Armi i bunkeri su još uvek ostali ). Uočiti stado nije sigurna stvar – ipak je to ogroman park – pa je najbolje da ponesete dvogled i krenete od staze “Iron Bridge Trailhead”, koja vas stavlja najbliže području pašnjaka bizona. Odatle, kružno pešačenje od tri milje će vas odvesti do vidikovca opremljenog vidikovcima i klupama za odmor.

Vreme vožnje od Čikaga: oko jedan sat

Istražite pećinu “Mounds”

Lutajte među slamkama sode, kamenjem i drugim zadivljujućim geološkim formacijama unutar Pećine Mounds, prirodne krečnjačke pećine u Viskonsinu. Nekada dom kamenoloma krečnjaka, pećina je sada otvorena za vođene (ili samovođene) obilaske kroz mineralne naslage u nijansama bele, crvenkasto braon, crne, ljubičaste i sive. Bilo da idete u posetu vrelog letnjeg dana ili tokom hladnih dubina zime, tempereature su prilično niske pa se obucite u skladu sa tim.

Vreme vožnje od Čikaga: oko tri sata

Posetite Muzej automobila Volo

Ne smatrate sebe za ljubitelja automobila? Poseta Muzeju Volo možda će vam promeniti mišljenje. Kroz 33 eksponata ove atrakcije u predgrađu, možete gledati sve, od Thunderbird-a i Oldsmobila iz 50-ih (stari automobili), do Mercedes-Benz-a Britni Spirs iz 2006. i Kadilaka-a Elvisa Prislija iz 1974. (Automobili bogatih i slavnih), Mašina i Subaru koje vozi Pol Voker u Fast & Furious 7 (TV i filmski automobili). Osim toga, ako se zaista nadate da ćete pronaći neke artefakte koji nisu vezani za automobile, pogledajte muzejsku kolekciju aviona, antičkih kartaških igara, animatronike i muzičkih mašina ili kupujte novi kućni dekor u obližnjim antičkim tržnim centrima Volo.

Vreme vožnje od Čikaga: Sat i po vremena

Obiđite modernističku arhitekturu u Kolumbusu, IN

Zahvaljujući veoma uspešnom programu finansiranja sredinom 20. veka, mali grad Kolumbus u Indijani je dom nekih od najneverovatnijih primera modernih zgrada, struktura i javne umetnosti Srednjeg zapada, sa delima Eera Saarinena, I.M. Peija , Ričarda Majera i drugih arhitektonskih svetiljki koje se nalaze na ulicama u centru grada. Možete platiti za vodiča koji će vas voditi kroz najvažnije tačke, ali grad takođe nudi besplatnu aplikaciju za audio obilazak koja vodi slušaoce kroz 18 najistaknutijih zgrada u ovoj oblasti.

Vreme vožnje od Čikaga: oko četiri sata

Prošetajte oko kultne kuće Farnsvort

Smeštena u Planu, Ilinois na obalama reke Foks, Farnsvortova kuća sa staklenim zidovima — koju je dizajnirao Bauhaus arhitekta Ludvig Mis van der Roe kao vikend odmor za dr Edit Farnsvort — istovremeno je nacionalna istorijska znamenitost i jedna od oblasti najistaknutiji primeri modernističke arhitekture. Iako je kuća bila opsednuta poplavama tokom svoje 70-godišnje istorije, stalni napori za očuvanje održali su je u vrhunskom stanju. Rezervišite obilazak zgrade pod vodstvom docenta (posebno je lepa opcija obilazak letnje mesečine, koji počinje u sumrak i obilazi osvetljenu spoljašnju stazu) i odvojite malo vremena da se utopite u prirodne lepote kuće od 60 jutara šume. osnove.

Vreme vožnje od Čikaga: oko sat i po vremena

Obiđite grad Amiša Šipševanu

Pobegnite od užurbanosti gradskog života među mirnim ulicama Šipševane, malog grada smeštenog u centru zemlje Amiša u severnoj Indijani. Započnite dan obilaskom Menno-Hofa – muzeja posvećenog istoriji Amiša i Menonita – ili rezervišite ekspediciju za razgledanje na konju i kolima, a zatim uživajte u tradicionalnim amiškim jelima u restoranima u porodičnom stilu kao što je A Taste of u Shipshevana (gde ćete takođe naći žive demonstracije kuvanja i prošivanja). Planirajte posetu utorkom ili četvrtkom od maja do septembra, kada je grad domaćin najveće buvlje pijace na Srednjem zapadu.

Vreme vožnje od Čikaga: oko dva i po sata

Prošetajte kroz zamak u stilu Tjudora u Oregonu

Kasnih 1920-ih, izdavač i vlasnik “Chicago Daili News” Valter A. Strong započeo je izgradnju imanja u stilu Tjudora koje će služiti kao letnji dom njegove porodice. Krajnji rezultat – 10 spavaćih soba i 8 kupatila sa nekoliko tajnih prolaza za pokretanje—može se istražiti u današnje vreme kroz jednosatni obilazak, koji pokriva istoriju porodice Strong, arhitekturu zamka i kratka istorija srednjovekovnog života. Ako imate vremena nakon obilaska, idite do obližnjeg državnog parka Castle Rock (koji nije povezan sa gore pomenutim zamkom) da šetate među prekrasnim stenama od peščara.

Vreme vožnje od Čikaga: oko dva sata

Posetite najveći železnički muzej u zemlji

Najveći železnički muzej u zemlji nalazi se odmah izvan gradskog područja Čikaga u Unionu, gde možete da pogledate ogromnu kolekciju starinskih vagona i uskočite u radne tramvaje, parne i dizel vozove koji se kreću oko kampusa od 100 hektara. Planirajte ceo dan istraživanja: Zgrade muzeja sadrže sve vrste artefakata javnog prevoza, uključujući tramvaj iz 1859. godine, sve vrste CTA ‘L’ automobila i prikaz funkcionalnih železničkih znakova i signala.

Vreme vožnje od Čikaga: oko sat i po vremena

Prošetajte prirodom kroz Cantigni Park

Ovaj zeleni Viton park—ranije imanje izdavača Čikago Tribjuna— nudi 29 hektara bašta i 160.000 biljaka, zajedno sa dve i po milje staza u prirodi savršenih za ležernu popodnevnu šetnju među cvećem. Ljubitelji vojne istorije takođe će želeti da posete Muzej prve divizije na teritoriji parka, koji beleži američku vojnu istoriju od Prvog svetskog rata do danas.

Vreme vožnje od Čikaga: oko 45 minuta

Pronađite svoj zen u japanskim vrtovima Anderson

Kada temeljno istražite divni vrt Feniksa u parku Džekson, usmerite se na posetu japanskim vrtovima Anderson u Rokfordu. Dizajniran od strane pejzažnog arhitekte Hoičija Kurisua, vrtovi od 12 ari imaju staze, vodopade, mirna jezera, šljunkovite bašte i obilje japanskih javorova, između ostalog biljnog sveta. Planirajte unapred i rezervišite „Frenk Lojd Rajt upoznaje obilazak Japana iz 16. veka“ koji posetioce vodi kroz baštensku čajdžinicu u stilu Sukije iz 16. veka i kuću Laurent, koja se odlikuje kao jedini dom koji je Rajt dizajnirao za klijenta sa fizičkim invaliditetom.

Vreme vožnje od Čikaga: oko dva sata

Gledajte predstavu na otvorenom u “American Plaiers Theatre”

Spring Green je možda najpoznatiji kao dom Taliesina, letnjeg imanja u stilu Frenka Lojda Rajta, smeštenog usred krečnjačkih izdanaka Viskonsina bez plovidbe. Trebalo bi da se zaustavite u kući ako imate vremena — Rajtovo imanje nudi veliki izbor obilazaka sa vodičem — ali ampiteatar na otvorenom sa 1.089 sedišta u American Plaiers Theatre-u je podjednako nenadmašna letnja atrakcija. Repetoar kompanije je uglavnom klasičan mada ćete naći i savremenija dela u postavi.

Vreme vožnje od Čikaga: oko tri i po sata

Proslavite Božić u julu u selu Deda Mraza

Postoji samo jedan prigradski zabavni park u kojem ćete naleteti na Deda Mraza tokom cele godine, a to je “Azoosment & Water Park” u Istočnom Dandiju. Uprkos zimskoj temi, porodični park je najbolje posećivati leti: prskajte po karipskom božićnom vodenom parku Santa Springs—sa dva tobogana od 300 stopa u boji slatkiša—ili se zabavite u uzbudljivim vožnjama poput Mećava, koja ljulja jahače 40 stopa u vazduhu na klatnu koje se okreće.

Vreme vožnje od Čikaga: oko sat vremena

Izvor: Time Out Foto: Wikipedia

YOU MAY LIKE