Connect with us

Balkan

ARNO GUJON U POSETI SRBIMA U BOSNI: Obišao sam spaljene kuće, upalio sveće za poginule i video nesalomivi krajiški duh

Published

on

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon sastao se danas s načelnicima opština Drvar, Glamoč i Istočni Drvar, predstavnicima srpskih udruženja i sveštenstvom u Drvaru i Glamoču.

Gujon je trodnevnu posetu Bosni i Hercegovini započeo juče obilaskom Bosanskog Grahova u kojem su tokom proteklog rata sve kuće spaljene. Razgovarao je s čelnicima Opštine i predstavnicima lokalnih udruženja i predstavio mogućnosti projektne podrške koju Uprava može da im pruži.

BRIGA O SRBIMA U REGIONU: Gujon obilazi opštine sa srpskim življem u Federaciji BiH

„Ovde sam lično mogao da se uverim u svu težinu položaja našeg naroda na ovim prostorima ali i njihovu ljubav prema zavičaju i nesalomljiv krajiški duh koji je mnoge od njih održao na vekovnim ognjištima. Iskoristio sam priliku da obiđem crkvu Svetih apostola Petra i Pavla gde sam sa grahovskim sveštenstvom upalio sveću u spomen meštanima ovog kraja koji su stradali u otadžbinskom ratu od 1991-95. godine”, izjavio je Gujon.

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu sutra putuje u Bosanski Petrovac, gde će razgovarati s Mahmutom Jukićem, načelnikom Opštine i Nemanjom Davidovićem, predsednikom Skupštine Opštine, kao i sa predstavnicima nekoliko srpskih udruženja.

NESALOMIVI KRAJIŠKI DUH: Gujon ozbiljno shvatio funkciju direktora Uprave za dijasporu

Tekst: Uprava za dijasporu/Serbian Times Foto: Uprava za dijasporu MSP

Advertisement