Chicago, IL
37°
Cloudy
7:01 am4:19 pm CST
Feels like: 36°F
Wind: 4mph WSW
Humidity: 69%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
36°F
36°F
36°F
36°F
34°F
TueWedThuFriSat
41°F / 30°F
41°F / 36°F
52°F / 45°F
57°F / 45°F
46°F / 32°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

ARNO GUJON U MOSTARU: Srpska deca dobila udžbenike i sportske rekvizite

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima „Prosvjetine škole srpskog jezika, istorije i kulture“ u Mostaru udžbenike za đake od prvog do osmog razreda osnovne škole, kao i sportske rekvizite za fizičko vaspitanje. U paketima su čitanke, radne sveske, lektira, udžbenici za srpski jezik, lopte za različite sportove, kao i komplet za stoni tenis.

„Uprava podržava dopunsku nastavu za srpsku decu iz Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona jer ona nemaju mogućnost da se obrazuju na maternjem jeziku. Želimo da deca razvijaju svest o srpskom jeziku, kulturi i istoriji i da se očuva kulturni identitet Srba na ovom području“, rekao je Gujon.

U okviru svoje radne posete Federaciji BiH, od 6. do 8. juna, Gujon je obišao Dnevni centar za decu i omladinu s posebnim potrebama udruženja „Moja nada“ u Nevesinju i poklonio laptop nastavnom osoblju i igračke prilagođene za decu s posebnim potrebama.

Arno Gujon se u Mostaru sastao s gradskim većnikom Mostara Veliborom Milivojevićem, članovima Koordinacije Srba i predstavnicima Srpske pravoslavne crkve. Obišao je i Srbe povratnike u naselju Baćevići, manastir Žitomislić iz 15. veka, kao i hram Vaskrsenja Hristovog u Prebilovcima, koji je sagrađen u znak sećanja na 4.000 Srba iz ovog kraja, koje su ustaše ubile u Drugom svetskom ratu.

Tekst: S.T Foto: Uprava za dijasporu

YOU MAY LIKE