Chicago, IL
46°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 50%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
45°F
45°F
45°F
45°F
43°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 1 year ago

By admin

ARNO GUJON U BANJA LUCI: Nastavljamo kampanju pomoći Srbima iz FBiH da sačuvaju svoja imanja!

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu nastavlja kampanju za pružanje pravne pomoći Srbima s imovinom u Federaciji BiH da sačuvaju svoja imanja. Arno Gujon, direktor Uprave, obišao je danas u Banja Luci Кancelariju Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH koja je jedna od sedam takvih u Srpskoj i Srbiji s kojima Uprava sarađuje.

„Premašili smo cifru od 10.000 srpskih porodica koje su pokrenule pravni postupak, zahvaljujući čemu će više od 57.000 hektara zemlje ostati u njihovom vlasništvu u procesu usklađivanja zemljišne knjige i katastra u Federaciji“, izjavio je Gujon.

On je napomenuo da je to rezultat jednogodišnje kampanje Uprave, Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije i vojvođanskog Fonda za izbegla i raseljena lica.

„Srbi iz FBiH imaju imovinska prava, svoju zemlju, njive i šume u Federaciji, ali zbog usklađivanja zemljišnih knjiga i katastra mogu da ostanu bez zemlje i da o tome ne budu čak ni obavešteni. Zato smo se angažovali da dopremo do prognanih Srba širom sveta putem ambasada i konzulata, crkava, udruženja građana, medija i društvenih mreža“, rekao je Gujon.

Pravo na imovinu, navodi Gujon, je jedno od osnovnih ljudskih prava i zato će Uprava kojom rukovodi nastaviti da podržava kampanju informisanja Srba prognanih iz Federacije o njihovim imovinskim pravima.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu
Foto: Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu

YOU MAY LIKE