Chicago
64°
Cloudy
6:34 am7:14 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 18mph SSW
Humidity: 67%
Pressure: 29.58"Hg
UV index: 2
SatSunMon
41/30°F
55/43°F
52/43°F

Published 8 months ago

By Antonije Kovačević

APEL SVIM HUMANI LJUDIMA: Miloša i njegovu porodicu izbacili iz stana, a on se bori sa opakom bolešću!

Miloš Stojanović se već više od deset godina bori sa teškom bolešću, ali i sa nemaštinom, jer njegovi roditelji nemaju novca kako bi mu obezbedili normalan život, ali ni dovoljno hrane.

Kako ističe Jasmina Stojanović, majka malog Miloša njima je svaka pomoć dobrodošla, te je zamolila sve ljude dobre volje da im pomognu

Miloš je imao prvu operaciju 13. oktobra 2004. godine na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju na VMA u Beogradu, kada mu je odstranjen tumor sa jedne strane vilice. Od tada, pa sve do 2013. godine, redovno je posećivao kliniku zbog neophodnih kontrola. U martu 2013. mu je dijagnostikovan tumor i na drugoj strani vilice. Zbog toga je imao i drugu operaciju.

Tada mu je utvrđen nedostatak kalcijuma, zbog čega su njegove kosti šuplje i lako lomljive. Pre četiri godine urađena mu je višečasovna operacija desnog kolena prilikom koje mu je ugrađeno metalno ojačanje zbog čega on više nije bio u stanju normalno da obavlja fiziološke potrebe.

Kako ističe Jasmina Stojanović, majka malog Miloša njima je svaka pomoć dobrodošla, te je zamolila sve ljude dobre volje da im pomognu.

– Moj sin je imao tri operacije, stanje se nije promenilo, ima većinu zuba za popravku i vađenje, a doktorka mu je preporučila hitnu protetiku. Nekoliko puta u toku meseca na jednom zuba ima intervencije, a jedna intervencija bez rastvora košta 2500 dinara. Prepisala mu je PerioAid rastvor za ispiranje, za mesec dana nama trebaju 4 bočice, jedna je 900 dinara. Rađen mu je snimak nogu, ima artritis i osteoporozu, a doktor mu je preporučio kupanje u bazenu, o čemu ja mogu samo da sanjam. Takođe, koristi Innventa prašak i gel i za lekove nam za mesec dana treba oko 10.000 dinara. Innventa prašak mora da koristi 3-4 meseca kako bi se poboljšala hrskavica – rekla je Jasmina.

Da stvar bude još gora po porodicu, Stojanovići su bili primorani da se odsele iz Prokuplja radi Miloševog lečenja, pa od novembra žive u Vrnjačkoj Banji, a u Prokuplje ne mogu da se vrate jer su im tamo stanodavci dali otkaz.

– U Prokuplju smo dobili otkaz i nemamo gde da se vratimo. Danas su ovaj stan dolazili da gledaju jer se prodaje, tako da imamo rok još 10 dana i posle toga ćemo sa bolesnim detetom na ulicu. U drugom stanu će nam tražiti 2 meseca unapred za kiriju i depozit, ne znamo šta ćemo da radimo. Molim sve dobre ljude da pomognu – apelovala je Jasmina.

Novac je ovoj porodici prekopotreban, lekovi su jako skupi i jedina nada je neka donacija.

Porodici je prestala da se dodeljuje i socijalna pomoć, uz obrazloženje da oni više nemaju prebivalište u Prokuplju.

Majka Jasmina je na kraju uputila apel da svi koji su u mogućnosti učine Milošev život bar malo lakšim i lepšim. Za sve ljude dobre volje koji žele da pomognu, mogu se obratiti na broj telefona 064-6711069.

Izvor: Objektiv Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)
UHAPŠEN OTAC MONSTRUM SA ZVEZDARE: Policija uhvatila muškarca koji je ćerku (8) držao u kadi!