Connect with us

Srbija

APEL ČITAOCIMA: Pomozite da ove dve porodice ratnih veterana sa Kosova provedu Božić kao sav normalan svet

Published

on

Bliže se novogodišnji i božićni praznici, a to je vreme kada mislimo o najvoljenijima, deci, porodici, ali i o onima koji teško žive i kojima treba pomoć – da bi i oni bili u prilici da bar malo osete radosti praznika.

Godine 1999. na Kosovu se desio se nesrećni i nepravedni rat, u kome su naši heroji rizikovali svoje glave za Srbiju. Za svoju i za našu decu. Neki od tih heroja danas jedva sklapaju kraj sa krajem, a njihove porodice ostavljene su na milost i nemilost, bez adekvatne pomoći države.

Dobrotvori iz Mičigena su ovih dana pokrenuli akciju za pomoć porodicama dvojice srpskih boraca, a redakcija Serbian Times-a se priključila. Koristimo priliku da Vam skrenemo pažnju na ove ljudske sudbine, u nadi da ćete biti u prilici da pomognete.

TEŽAK ŽIVOT A POMOĆI DRŽAVE NIOTKUDA: Bojan Bader sa decom

Prvi naš heroj je Bojan Bader iz Plavne. Otac dvoje dece i suprug. Radi sezonske, fizičke poslove, a sa porodicom živi u kući koja se raspada, i puna je vlage. Pomoć bi Bojanu omogućila da pred zimu kupi osnovni materijal i pokuša svojim rukama da kuću vrati u normalno stanje. A njegovoj deci bi dobro došlo malo hrane i garderobe za hladne dane koji dolaze

Drugi naš heroj je Zoran Gogić, koji živi u staračkom domu u Novom Pazaru i u teškom je zdravstvenom stanju, nesposoban da se brine o sebi..  Ima dva maloletna sina i ženu koji su u Pirotu i ne mogu da ga obiđu jer nemaju novca. I, kao i svaki roditelj, veoma pati što ne viđa svoju decu i ne može da im pomogne. Uz malo dobre volje premestili bi ga da bude blizu svoje porodice i umanjili njegovu bol. 

U TEŠKOM ZDRAVSTVENOM STANJU I DALEKO OD PORODICE: Zoran Gogić

U ovo vreme Božićnog posta, praštanja i pomaganja, prava je prilika da pomognemo koliko možemo, od srca, dvojici naše braće i zemljaka sa kojima se sudbina surovo poigrala.

Oni koji žele da pomognu porodicama Bader i Gogić mogu to učiniti OVDE . Redakcija Serbian Times-a se unapred zahvaljuje svima koji će makar malo doprineti da ovim ljudi i njihovoj deci omogućimo da predstojeće praznike dočekaju kao sav normalan svet.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

Advertisement