Connect with us

Amerika

“ANTIFRIZ ĆE SE ZALEDITI”: Čikago pogađa nezapamćen hladni talas, za sve je kriv ovaj fenomen! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Stanovnici oblasti Srednjeg zapada u SAD pripremaju se za smrzavanje – očekuje se da temperature padnu do neverovatnih -37 stepeni Celzijusa (-35 Farenhajta).

Snažno zahlađenje izazvaće fenomen poznat kao polarni vrtlog ili stratosferski polarni vorteks, koji gura arktičke vetrove ka ​​SAD, gde se očekuje da će svih 50 država – čak i Havaji – doživeti temperature ispod nule od ponedeljka.

Više od 212 miliona Amerikanaca biće pogođeno ekstremno hladnim talasom, prenosi CNN.

Hladnoća će biti najekstremnija na Srednjem zapadu, gde se građani već pripremaju za zatvaranje škola i puteva iz straha od smrtnih slučajeva.

U nekim oblastima temperature će biti i do 30 stepeni ispod proseka. Meteorolozi predviđaju da bi moglo biti toliko hladno da se antifriz u automobila zaledi.

Državna meteorološka služba upozorila je da će hladnoća “brzo pretvoriti sve mokre ili bljuzgave puteve u led” i stvoriti opasne uslove za vožnju.

Područja Minesote i Ajove će verovatno toliko zahladneti da bi moglo biti nebezbedno da deca napuštaju dom i pohađaju školu.

U međuvremenu, postoji zabrinutost i da bi se reke koje protiču Srednjim zapadom mogle zalediti i stvoriti probleme vodenom saobraćaju.

Izvor: Dialy Mail
Foto: Printscreen YouTube / ABC News

Advertisement