Connect with us

Srbija

ANDREJU NEDOSTAJE 19.400$ DA BI ISPUNIO ŽIVOTNI SAN: Naš pijanista primljen na prestižni konzervatorijum u San Francisku (VIDEO)

Published

on

S obzirom na porodičnu i finansijsku situaciju Andrej nema mogućnosti da pokrije ove troškove i potrebna mu je pomoć svih nas!

Andrej Marković (18) jedan je od naših najtalentovanijih i najperspektivnijih mladih pijanista. Andrej je primljen na jedan od najboljih muzičkih fakulteta na svetu (San Francisco Conservatory of Music).

ZAHVALJUJUĆI NJIMA, MLADI TALENTI MOGU DA PUTUJU I TAKMIČE SE: Troje kolega osmislili princip 1 odsto za pomoć naučnicima (FOTO)

Svojim talentom, dosadašnjim uspesima i rezultatima na prijemnom ispitu uspeo je da se nađe među samo četvoro studenata iz celog sveta koji su primljeni na osnovne studije na odseku za klavir. Uspeo je da dobije i stipendiju fakulteta koja pokriva troškove školovanja.

Međutim ono što ta stipendija ne obuhvata jesu troškovi smeštaja i ishrane u kampusu fakulteta čiji je ukupan iznos 19.400$ na godišnjem nivou.

Andrej živi sa samohranom majkom koja ima minimalna primanja, a otac mu je preminuo 31. januara ove godine, svega nekoliko dana nakon prijemnog ispita.

S obzirom na porodičnu i finansijsku situaciju Andrej nema mogućnosti da pokrije ove troškove i potrebna mu je pomoć svih nas!

Kako Andrej kaže, dobio je životnu šansu za uspeh u pijanističkoj karijeri i jedina prilika i nada mu je podrška koju mi možemo da mu pružimo. Planira da u prvoj godini studija paralelno i radi kako bi sebi obezbedio sredstva za troškove u nastavku studija, ali mu je pomoć neophodna za prvu godinu studija koja kreće u septembru.

Donacije se mogu izvršiti putem humanitarnog SMS broja, slanjem teksta “Za Andreja” na 7001 (Iznos SMS-a je donacija od 200 rsd), koju je obezbedila Fondacija 1%, nova organizacija okupljena oko mladih humanih ljudi koji pomažu svojim mlađim kolegama da ostvare svoje životne ciljeve i ispune potencijale.

Novčana pomoć se takođe može uplatiti na žiro račun fondacije Jedan Posto u banci Intesa 160-516573-29

Uplate i instrukcije za devizni račun pronađite na ovom LINKU.

IZVOR:Kurir FOTO: Privatna arhiva

Advertisement