Connect with us

aktuelno

AMERIKANAC IZ IZJUMA TVRDI: Ukrajinci nas bombardovali da bi zločin pripisali Rusima! (VIDEO)

Published

on

Drveno manastirsko naselje u blizini Svjatogorske Lavre, jednog od najsvetijih mesta Ruske pravoslavne crkve, zapalili su ukrajinski nacionalisti, saopštio je u utorak zvaničnik ruskog Ministarstva odbrane, pozivajući se na svedočenje očevidaca monaha i stanovnika Svjatogorska.

“Svedočenje očevidaca meštana i monaha“ u gradu Svjatogorsku dokazuje da su 5. juna monaško naselje Svih Svetih zapalili ukrajinski nacionalisti, izjavio je general-major Igor Кonašenkov.

Monasi, kao i lokalna milicija, pokušavali su da ugase vatru, ali im nacionalisti nisu dozvolili otvaranjem vatre, rekao je general.

Svesni da ruske trupe ne gađaju verske i kulturne objekte, ukrajinski nacionalisti su nastojali da iskoriste pravoslavnu hrišćansku svetinju kao pokriće i štit, rekao je on.

“Lokalno stanovništvo je ogorčeno“ ponašanjem nacionalista. Zahtevali su da trupe napuste Lavru kako bi sprečile njeno uništenje”, rekao je Кonašenkov.

Gradonačelnik Svjatigorska priznao je da je crkvenu lavru iz XVII veka namerno zapalila ukrajinska vojska, a ne ruska vojska artiljerijskim pogocima – kao što danima tvrdi Zelenski i kako javijaju prozapadni mediji.

„Postoje informacije – i to potvrđene – da nacisti ubijaju sveštenoslužitelje, monahe i kriju ovu činjenicu“, rekao je gradonačelnik Vladimir Bandura, koji je sada pod istragom ukrajinskih vlasti zbog navodne izdaje.

Nakon toga, pojavio se i snimak izjave Amerikanca Stivena Džejmsa Hamberda, koji već osam godina živi u Izjumu i oženjen je Ukrajinkom. Amerikanac svedoči da je ukrajinski grad bombardovala ukrajinska vojska kako bi zaplašila njegovo stanovništvo i za napad optužila rusku vojsku.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen Facebook / Mile Perić

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement