Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 54%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
34°F
32°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 36°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

AMBASADOR HAMI AKSOJ SE ZAHVALIO SRBIJI: Kamioni pomoći krenuli za Tursku!

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj rekao je danas prilikom ispraćanja šlepera koji će odneti pomoć područjima pogođenim zemljotresom u Turskoj da je zahvalan Srbiji na podršci.

Od samog početka zemljotresa koji su pogodili Tursku imali smo ogromnu pomoć od prijatelja iz Srbije, kako od Vlade Srbije tako i od stanovništva – rekao je Aksoj.
On je dodao da je juče poslato više od 2.500 grejalica u region Gazijantepa putem vazdušne pošiljke kompanije “Turkiš Erlajns”, a pored Gazijantepa pomoć je dobio i grad Atana.

Naravno da nam je svaka pomoć potrebna. Najviše su potrebni šatori, vreće za spavanje, ćebad i prenosivi toaleti – kazao je on.

Aksoj je izrazio zahvalnost pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije koji su zajedno sa psom Zigijem pomogli u spašavanju zatrpanih ljudi.

Voleo bih da pomenem srpski tim spasilaca koji je poslat u našu zemlju. Veoma smo im zahvalni, tu je sa njima i spasilački pas Zigi. Do sada je srpski tim izvadio troje ljudi iz ruševina zemljotresa – zaključio je Aksoj.

POVEZANE TEME:

CELA TURSKA APLAUDIRA: Baka (70) spašena nakon 122 sata pod ruševinama! (VIDEO)

JOŠ JEDNO ČUDO U HATAJU: Majka i dvoje dece spaseni posle 9 dana!

PRONAĐENA NESTALA TURSKA GLUMICA? Miljenica Srba je živa, ali jedan detalj budi sumnju! (VIDEO)

Izvor: Blic
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE