Connect with us

događaji

ALEKSANDAR VUČIĆ: Za promenu Ustava na referendumu glasalo 60,48% građana

Published

on

Preliminarni rezultati pokazuju da su se građani Srbije na referendumu izjasnili da su za promene Ustava u oblasti pravosuđa, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, “da” je zaokružilo 60,48% građana, a za „ne“ je glasalo 39,52 odsto.

“Srbija je danas poslala pozitivnu sliku u svet i verujem da ćemo uspeti da u narednom periodu uradimo više za svoju zemlju po pitanju demoktatizacije, nezavisnosti sudstva i samostalnosti tužilaca”, rekao je predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Mislim da smo uradili dobru stvar za svoju zemlju, rekao je Vučić i zahvalio građanima koji su glasali i pokazali odgovornost da učestvuju u važnim procesima.

Vučić je odbacio ocene opozicionih stranaka da je ovo „krah referenduma“ i upitao da li oni misle da je 38 odsto birača koji su na referendumu glasali „ne“ glas za njih.

„Izbori su 3. aprila i nema nikakvog odlaganja izbora, a videćemo kakvi će rezultati da budu, videćemo baš“, rekao je Vučić.

U Srbiji su u 20 časova zatvorena glasačka mesta na kojima su se građani Srbije izjašnjavali na referendumu o promeni Ustava Srbije u oblasti pravosuđa. Pravo glasa imalo je 6.510.323 građana. Građani su se na pitanje „Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije“ izjašnjavali zaokruživanjem odgovora „da“ ili „ne“.

Ne postoji cenzus u pogledu izlaznosti kao uslov da bi referendum uspeo.

Izvor: N1 Foto: Foto Tanjug, Zoran Žestić

Advertisement