Connect with us

Srbija

ALEKSANDAR DUGIN: Košare su Termopili Evroazije, Srbi su prvi primili udarce namenjene Rusima!

Published

on

Ruski politički filozof, sociolog, geopolitičar i začetnik ideje novog evroazijstva Aleksandar Dugin, za koga se smatra da ima veliki uticaj na spoljnu politiku Rusije i predsednika Vladimira Putina, istakao je da njegova zemlja ima “ogroman dug” prema Srbiji.

“Srbi su jedini narod u Evropi koji je ratovao protiv Zapadne imperije”, rekao je Dugin.

“Srpski narod je 1999. godine primao udarce koji su bili namenjeni Rusima”, dodao je on.

Dugin je konstatovao da su u Srbiji podignuti prvi bedemi Evroazije.

“Srbi su jedini narod u Evropi koji je ratovao protiv Zapadne imperije. Kada je zapadna talasokratija kao bura nadirala prema našim granicama, tada je na srpskom kopnu podignut štit i barjak slobode. U Srbiji su podignuti prvi bedemi Evroazije. Košare su Termopili Evroazije. Srbi su na sebe primili udarce koju su bili namenjeni nama”, istakao je ruski politički filozof.

Dugin je naglasio da Rusija duguje Srbiji povratak Kosova, i da taj dug mora vratiti u skorijoj budućnosti.

“Naš dug prema Srbima je ogroman. Da se Srbi nisu suprotstavili Zapadu, umovi unutar Kremlja se ne bi probudili na vrijeme i Putinova Rusija bi zakasnila. Mi Srbima dugujemo Kosovo. Da Kosovo opet bude srpsko: to je istorijska i moralna dužnost Rusije. Mi imamo naše Kulikovo polje, Srbi imaju svoje Kosovo polje. Ali u duhu to je jedno isto polje na kojem ćemo se sresti i potući neprijatelja u poslednjoj bici na Zemlji”, zaključio je Dugin.

Izvor: NPortal
Foto: Printscreen YouTube / BBC Newsnight

Advertisement