Chicago, IL
54°
Clear
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 9mph E
Humidity: 54%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
54°F
54°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
64°F / 48°F
55°F / 45°F
54°F / 41°F
48°F / 39°F
54°F / 41°F

Published 5 years ago

By admin

AKO IMAM JA, IMAĆETE I VI: Džordž Kluni finansijski obezbedio 14 prijatelja do kraja života, a način na koji je to uradio oduzima dah

Pozvao ih je na večeru, a svakog od njih je dočekala po jedna torba. Pre nego što su ih otvorili održao je zdravicu u kojoj im je zahvalio na onome što su učinili za njega u najtežim trenucima života, dok je u Los Anđelesu bio beskućnik. U torbama je bilo po milion dolara…

Bila je to 2013. godina. Džordž Kluni je pozvao 14 svojih najbližih prijatelja i svima rekao istu stvar: “Hej, rezerviši 27. septembar u svom kalendaru. Pozivam te na večeru”.

Treba napomenuti da se radi o 14 zaista najbližih prijatelja slavnog glumca, koje je stekao u različitim periodima života. Tako je u toj grupi i muž Sindi Kraford, ali i čovek zaposlen na aerodromu u Teksasu koji na posao ide biciklom.

Sve njih Džordž naziva prosto “momci”. To su njegovi momci, uvek tu za njega, oni kojima prvima javlja dobre i loše vesti.

Tako su se tog 27. septembra momci okupili na dobro poznatom mestu – u trpezariji Džordža Klunija.

Došao sam u Los Anđeles bez prebijenog dinara i spavao na kauču nekog od vas. Pravi sam srećnik što vas imam u životu. Danas ne bih bio to što jesam da nije bilo vas. Zato mi je važno da i ja uzvratim. Otvorite kofere”

Tamo, na stolu, naišli su na 14 preskupih dizajnerskih akten tašni.

Zbunjeni, zastali su a onda je Kluni progovorio:

“Slušajte. Želim da vam pokažem koliko mi značite i koliko ste bitni u mom životu. Došao sam u Los Anđeles bez prebijenog dinara i spavao na kauču nekog od vas. Pravi sam srećnik što vas imam u životu. Danas ne bih bio to što jesam da nije bilo vas. Zato mi je važno da i ja uzvratim. Otvorite kofere”, rekao im je.

I dalje u čudu, otvorili su tašne. Svaka od njih sadržala je po milion dolara, i to u novčanicama od po 20 dolara.

Nakon početnog šoka svojih prijatelja, Kluni je nastavio:

“Znam dobro da smo svi prošli kroz razne nevolje. Neki od vas i dalje su u nevoljama. E, sad više ne morate da brinete za svoju decu. Ne morate da brinete za školarine, ne morate da brinete za kredite” – rekao je Kluni, koji je takođe platio i poreze na ovaj poklon kako bi prijateljima zaista ostalo milion dolara. To znači da ga ja samo porez koštao 3,5 miliona dolara.

Jedan od prijatelja prisutnih te večeri bio je Rendi Gerber, muž Sindi Kraford, koji je pokušao da odbije poklon. Tada ga je Kluni uslovio – ako samo jedan od njih odbije poklon, svi će ostati bez poklona.

Tako je Rendi našao kompromis – uzeo je poklon, ali ga je odmah donirao sirotištu. Gerber je na venčanju Džordža Klunija i Amal rekao i ovo:

“Eto, to vam je Džordž. To vam je primer dobre karme i činjenice da se dobro dobrim vraća”.

Izvor: Kurir.rs Foto: Catch 22 Movie

YOU MAY LIKE