Connect with us

Amerika

AKO DOBIJEM KORONU; DOBIO SAM! Lude žurke na plaži mladih Amerikanaca… Neće nam epidemija pokvariti raspust! (VIDEO)

Published

on

Ovako razmišljaju studenti koji su za vreme raspusta pohrlili na plaže Floride, ne poštujući uvedene mere zbog koronavirusa

“Ako dobijem koronu, dobio sam je. Na kraju krajeva neću da dozvolim da me to spreči da partijam. Čekali smo dugo na prolećni raspust, dva tri meseca smo planirali put u Majami, nećemo dopustiti da nam to propadne. Šta god da se desi, desiće se”.

“Šta drugo da radimo ovde nego da idemo u barove i na plaže, a vlast ih je zatvorila. Mislim da preteruju”…

“Prihvatio sam novonastalu situaciju, ali se trudim da se provedem najbolje što mogu. Živim za trenutak”.

Ovako razmišljaju studenti koji su za vreme raspusta pohrlili na plaže Floride, ne poštujući uvedene mere zbog koronavirusa.

Prethodnih dana fotografije i video snimci pokazuju kršenja brojnih upozorenja stručnjaka iz javnog zdravlja i samog predsednika SAD Donalda Trampa o neophodnoj distanci među građanima i zabrani okupljanja više od 10 ljudi na jednom mestu.

Na video snimcima sa društvenih mreža vide se krcate plaže i studenti koji se zabavljaju isto kao i pre svetske pandemije kovid19: zbijeno leže jedni pored drugih, igraju i kupaju se u grupama.

Guverner Floride Ron de Santis saopštio je da će svi kafići i noćni klubovi imati kraće radno vreme do 17 sati u narednih 30 dana, kao i da će restoranima naložiti da smanje kapacitete na 50 odsto, kako bi demotivisali goste da ostanu.

Mere obuhvataju i zatvaranje parkova, teretana i prostora za zabavu, dok će se odluke o zatvaranju plaža donositi selektivno u zavisnosti od situacije na terenu.

Do ovog trenutka u SAD je registrovano 54,428 pozitivnih na koronavirus, od tog broja 797 osoba je umrlo, dok se njih 41 oporavilo.

IZVOR: Serbian Times/CBS news FOTO: Printscreen

Advertisement