Connect with us

događaji

A SAD ADIO: Odlazak maestra Vojkana, čoveka koji nam je ostavio najlepšu muziku za filmove i TV serije

Published

on

Proslavljeni srpski dirigent, kompozitor i aranžer Vojkan Borisavljević preminuo je u 74. godini. Ostaće upamćen kao autor hitova „Odiseja“, „Ljubav je samo reč“, „A sad adio“ i muzike za TV serije „Sivi dom“, “Više od igre”, „Vruć vetar“ i filmova „Višnja na Tašmajdanu“ (1968), „Smrt gospodina Goluže“ (1982), „Biće bolje“ (1994) i „Lajanje na zvezde“.

„S tugom javljamo da nas je napustio maestro Vojkan Borisavljević, velikan muzike s kojim smo uradili sjajne koncerte, pre svega u Sava centru, sa horom i orkestrom u decembru 2019. Počivaj u miru“, napisao je Momčilo Bajagić Bajaga na Fejsbuku.

S tugom javljamo da nas je napustio maestro Vojkan Borisavljević, velikan muzike s kojim smo uradili sjajne koncerte,…

Posted by Bajaga on Tuesday, February 23, 2021

Vojislav Vojkan Borisavljević rođen je u Zrenjaninu, 5. maja 1947. Komponovao je više od pet stotina pesama za najpoznatije jugoslovenske pevače među kojima su Leo Martin, Zdravko Čolić, Đorđe Marjanović, Miki Jevremović.

Sarađivao je sa TV Beograd kao muzički saradnik i urednik od 1968. godine. Učestvovao je na većem broju muzičkih, pozorišnih i filmskih festivala u zemlji i inostranstvu, gde je više puta nagrađivan.

Dobitnik je nagrade „Darko Kraljić“ koja se dodeljuje od strane Udruženja kompozitora Srbije za muzičko stvaralaštvo u domenu popularne muzike.

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, 22. marta 2018. godine održao je autorski koncert, nazvan „Moja odiseja“, a tom prilikom uručena mu je pomenuta nagrada. Te godine objavio je i istoimenu knjigu.

Autor je pesama „Odiseja“, „Ljubav je samo reč“, „A sad adio“.

Izvor: N1 Foto: Astro profil

Advertisement