Connect with us

Dijaspora

STIŽE POMOĆ: Srbi iz Čikaga prikupljaju novac za sunarodnike u Hrvatskoj!

Published

on

Udruženje krajiških Srba “Prelo” iz Čikaga pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih priloga za pomoć Srbima i srpskoj crkvi na Baniji i delu Korduna koji su prethodnih dana bili izloženi razarajućem zemljotresu.

Srbi u Americi i svi ljudi dobre volje donacije mogu da pošalju poštom-čekom ili onlajn preko platforme gofundme, koja prima uplate iz većeg dela sveta.

U Americi i Kanadi živi velika zajednica Srba koji su poreklom sa Banije i Korduna i sa strepnjom prate još jedno stradanje koje je zahvatilo njihov zavičaj. Mnogi imaju i rodbinu koja tamo živi.

“I do zemljotresa se na Baniji teško živelo, a mnogi povratnici iz izbeglištva bili su u trošnim kućama u udaljenim selima i nepristupačnim mestima bez struje, puta i vode. Posle zemljotresa ostali su i bez toga malo što su imali. Sve srpske crkve su oštećene, a neke i potpuno srušene. Zato smo u Udruženju krajiških Srba Prelo u Čikagu odlučili da upravo ovim svojim sunarodnicima i stradaloj srpskoj crkvi uputimo pomoć”, ističe Duško Čučković, član Uprave ove srpske organizacije u Americi.

PROČITAJTE JOŠ:

TUŽNA PRIČA: Zašto deca u Zvečanskoj ove godine nisu dobila naše paketiće…

SPEKTAKL KOJI SE NIJE PONOVIO: Jedina korida van Španije održana je u Beogradu, a nastupao je najbolji španski matador!

NOVI PAKET POMOĆI ZA NEZAPOSLENE U ILINOJU: Počela isplata 300 dolara sedmično!

Sav prikupljeni novac, kako je dogovoreno, biće prosleđen na namenski račun Eparhije gornjokarlovačke koja priprema poseban fond za obnovu od zemljotresa.

Izvor: RTS Foto: Gofundme, Printscreen / Youtube

Advertisement