Chicago, IL
39°
Cloudy
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 11mph W
Humidity: 54%
Pressure: 30.18"Hg
UV index: 0
9 pm10 pm11 pm12 am1 am
41°F
41°F
41°F
41°F
41°F
SunMonTueWedThu
57°F / 41°F
66°F / 52°F
59°F / 37°F
45°F / 37°F
57°F / 46°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

20 KVADRATA, ČETVORO DECE I BEZ KUPATILA: Najmlađe dete je imalo 24 operacija! (VIDEO)

Članovi šestočlane porodice Vukosavljević iz Rožaja pravi su borci. Goran i Mirjana imaju sinčića koji boluje od cerebralne paralize, a do sada je imao 24 operacije. Na sve to, nemaju osnovne uslove za život.

Šest članova porodice živi u 20 kvadratnih metara. Nemaju kupatilo, kuhinju, sobu za svoju decu. Ne mogu da olakšaju život bolesnom dečaku Bogdanu, izveštava humanitarac Hido Muratović.

Kada moraju da koriste toalet, imaju kofu u kojoj se nalazi kesa i na njoj dasku za wc šolju.

Najveća želja najstarije ćerke bračnog para Vukosavlejvić Andrea je da joj brat brzo ozdravi, da prohoda i bude kao sva deca. Njena druga želja je da imaju svoju kuću, sobe i kupatilo. Njna mlađa sestra Tijana, osim velike želje da im brat ozdravi ima želju da sestra i ona imaju svoju sobu, da imaju kupatilo kako se više ne bi kupali u koritu, kao i veš mašinu da njihova majka ne mora veš da pere na ruke.

Iako izmučeni nemaštinom i teškom bolešću deteta, Goran i Marina ne kriju radost zbog svega lepog što im se dešava poslednjih dana. Njihove nade u Bogdanovo izlečenje sada su mnogo veće. Nadaju se i da će uz pomoć dobrih ljudi dobiti krov nad glavom i da će, u porodičnoj toplini, Bogdan moći da se leči i raste, a njegove sestre Andrea, Anđelka i Tijana da na miru uče i pišu domaće zadatke.

Porodici Vukosavljević obezbeđen je automobil, a Goran je dobio besplatne časove vožnje. Predsednik opštine će, prema rečima humanitarca Hida Muratovića, da obezbedi plac za izgradnju nove kuće.

U toku je akcija za prikupljanje sredstava za izgradnju kuće. Svi koji su u mogućnosti da pomognu, mogu da se obrate Hidu Muratoviću na broj telefona 064/330 3240.

PROČITAJTE VIŠE:

NAJNEOBIČNIJA SVADBA I TO NA KOPAONIKU: Venčali se na skijama a posle spusta opleli Užičko kolo! (FOTO)

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!

“NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA”: Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)

Izvor: Telegraf
Foto: Telegraf

YOU MAY LIKE