Connect with us

Amerika

ŽURKALI SE, PA DOBILI KORONU: Već 5 studenata sa Floride testirano pozitivno na virus

Published

on

Univerzitet Tampa je, kao i većina obrazovnih ustanova širom Amerike, prešao na online predavlja početkom meseca, međutim, mnogi studenti su ipak ostali u bliskom kontaktu

Univerzitet Tampa na Floridi objavio je da je pet studenata inficirano novim virusom za vreme prolećnog raspusta.

Oni su putovali zajedno, posle čega je ustanovljeno da su pozitivni na kovid19.

Univerzitet Tampa je, kao i većina obrazovnih ustanova širom Amerike, prešao na online predavlja početkom meseca, međutim, mnogi studenti su ipak ostali u bliskom kontaktu.

Otkrivanje novoobolelih među studentima usledilo je nakon prolećnog raspusta koji su proveli na krcatim plažama u Floridi, kršeći preporuke o zabrani okupljanja u većim grupama i neophodnom distanciranju.

Guverner Floride Ron de Santis pretrpeo je kritiku javnosti zbog toga što nije blagovremeno zatvorio sve plaže, a student koji je ranije rekao da ga koronavirus neće sprečiti u partijanju, se izvinio javnosti zbog neadekvantne izjave.

„Nisam bio svestan ozbiljnosti svojih postupaka i komentara. Želeo bih da iskoristim ovo vreme da se pozabavim greškama koje sam napravio i izvinim se ljudima koje sam uvredio. Kao i mnogi drugi, i ja imam starije ljude kojima se divim više od svega na svetu i članove porodice koji su izloženi riziku i razumem koliko smo svi izloženi bolesti. Moja generacija se možda oseća nepobedivo, ali mi imamo odgovornost da slušamo i sledimo preporuke u našim zajednicama”, napisao je student Brejdi Slader.

Izvor: Serbian Times/thehill/independent Foto: Canva/Pixabay

Advertisement