Connect with us

Srbija

ZORAN IMA NAJDUŽE BRKOVE SRBIJI(140 cm): Optužili ga da su veštački, ali je on dokazao da nisu!(VIDEO)

Published

on

Zorana Lazarevića su 1973. godine zbog brkova koje nije imao u pasošu izbacili iz voza na ulazu u Nemačku. Kada je shvatio da neće preći granicu, uzeo je makaze i sam isekao duge brke, sakrivši ih u džepove na košulji. Danas mu služe na ponos…

U selu Kalenić, u okviru jubilarne pedesete manifestacije narodnog stvaralaštva “Prođoh Levač, prođoh Šumadiju”, održano je takmičenje na kom je izabran “najveći brka” u Srbiji. Najduže brkove po treći put ima Zoran Lazarević iz Niša. Žiri mu je dodelio titulu posle izmerenih 140 cm, ali njegovi konkurenti su bili nezadovoljni jer smatraju da je reč o podvali i da ima veštačke brkove.

– Imamo falš robu ove godine, neka nadogradnja. Isti čovek je pre nekoliko godina isto uradio i organizacioni odbor ga je verovatno odstranio, sada je bilo drugačije – kaže prošlogodišnji pobednik Ljubodrag Ognjanović – Ljuba Brka iz Rače.

DOKAZAO VERODOSTOJNOST: Zoran sa svojim brcima

Međutim, Zoran to demantuje.

– Pravi su, imam ih od 2011. godine. Kad sam otišao u penziju, odlučio sam da ih pustim, tako da mogu samo jednom da ih obmotam oko uha, a sada ih motam četiri puta – priča ovogodišnji pobednik.

SRPSKI OBELIKS: Zoran iz Niša već godinama pobeđuje na takmičenjima u dužini brkova

On dodaje da je na njih ponosan, ali da ih teško održava.

IZBACILI GA IZ VOZA ZBOG BRKOVA

Zoran se seća 1973. godine, kada su ga izbacili iz voza na ulazu u Nemačku, a on nije znao razlog sve dok voz nije otišao, a carinik mu prišao.

ODRŽAVANJE MU SVE TEŽE PADA: Zoran sa suprugom

– Rekao mi je “tebe su, brko, izbacili zbog brkova, samo radi brkova. Nemaš brkove u pasošu?”, pitao me je. Rekao sam mu: “nemam, ali imam makaze, da je on meni rekao da ih isečem, ja bih ih isekao” – seća se Lazarević.

Kada je shvatio da neće preći granicu, uzeo je makaze i sam isekao duge brke, sakrivši ih u džepove na košulji.

Izvor: Telegraf.rs Foto: Privatna arhiva/Printskrin Youtube/Kopernikus

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement