Chicago, IL
46°
Fair
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 45°F
Wind: 4mph N
Humidity: 58%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
43°F
43°F
39°F
41°F
43°F
TueWedThuFriSat
66°F / 28°F
32°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F
61°F / 46°F

Published 1 year ago

By admin

ZLOČIN POTRESAO AMERIKU: Ubio ženu i petoro dece, pa sebe. Istraga otkrila razloge!

Zvaničnici u malom gradu u Juti se bore da shvate smrt osam članova porodice u njihovoj zajednici.

Troje odraslih i petoro dece pronađeni su mrtvi u svom domu u gradu Inok u sredu uveče nakon što je neko od policije zatražio da proveri šta se dešava kada se 40-godišnja Tauša Hejt nije pojavila na jutarnjem sastanku.

Istražitelji su utvrdili da je 42-godišnji Majkl Hejt, Taušin muž, otvorio vatru na nju, njenu majku Gejl Erl i njihovu decu, tri devojčice i dva dečaka u uzrastu od 4 do 17 godina. Zatim je okrenuo pištolj ka sebi, rekao je menadžer grada Inoka Rob Dotson tokom konferencije za novinare prenošenu na Fejsbuku.

Dotson je rekao da će biti obavljene autopsije i da su obavešteni najbliži rođaci.

Porodica je bila dobro poznata u gradu Inoku i bila je aktivna u mormonskoj zajednici.

Na Fejsbuk nalogu Tauše mogu se videti idilične fotografije ove porodice.

Dve nedelje pre pucnjave, Tauša je podnela zahtev za razvod, ali je gradonačelnik Inoka Džefri Česnat rekao da je prerano da istražitelji utvrde da li je to bio motiv ubistava.

Šef policije Inoka Džekson Ejms rekao je da je policijska uprava bila upoznata sa porodicom nakon što su ih istražili pre nekoliko godina. Ejms je odbio da otkrije detalje onoga što se tada dogodilo, piše Pipl.

– Ne dešava se prečesto da se ovako nešto dogodi u našem komšiluku. Zapravo, Hejtovi su bili moji komšije. Najmlađa deca su se igrala u mom dvorištu sa mojim sinovima. Ovo je ogroman udarac za mnoge, mnoge porodice koje su provele mnogo, mnogo noći sa ovim pojedincima kojih sada nema – rekao je Česnat.

Česnat je rekao da istražitelji nisu bili spremni da objave ko je tražio od policije da proveri porodicu. On nije mogao da kaže koliko dugo je porodica bila mrtva, ali svedoci se prisećaju da su videli Taušu i njenu majku na crkvenoj svečanosti noć pre nego što su pronađene mrtve.

Taušin advokat za razvod Džejms Park, rekao je da nije izrazila bojazan da bi njen muž mogao da je povredi, navodi Asošiejted pres. On je agenciji rekao da se sastao sa njom dva puta, poslednji put u utorak.

Njih dvoje su se venčali 2003. Ona je bila iz Overtona u Nevadi, dva sata južno od Sidar Sitija, gde je Majkl odrastao, preneo je AP.

Foks Solt Lejk Siti izveštava da je Majkl nedavno napustio posao u osiguravajućem društvu.

Inok je opisan kao ruralno područje, ali „treba da shvatite da je Inok dom mnogih mladih profesionalaca i njihovih porodica“, rekao je Česnat.

Kuće u kojima su se dogodila ubistva su velike, a svaka se nalazi na parceli od pola hektara, što je komšijama otežavalo da čuju buku iz susednih vrata, rekao je Česnut.

Incident je izazvao mnogo emocija kod ljudi u gradu, pa i onih koji su prvi odgovorili, koji su pronašli porodicu, rekao je Dotson.

– Ne znamo zašto se to dogodilo. Verovatno niko neće znati šta je prolazilo kroz umove ovih pojedinaca. Međutim, znamo da su oni bili naši prijatelji; bili su naše komšije i voleli smo ih – rekao je.

– Tauša je bila najljubaznija i najvelikodušnija osoba i nikada nije rekla ništa loše ni o kome. Dala bi košulju sa svojih leđa za bilo koga i neumorno je služila ljudima – rekla je Tina Braun, prijateljica porodice.

Izvor: Blic
Foto: Blic/Tanjug

YOU MAY LIKE