Connect with us

Srbija

ŽIVI SEĆANJE NA JUNAKA SA KOŠARA: Imao je samo 21 kada je poginuo, a ulica u kojoj je rođen sada nosi njegovo ime! (FOTO)

Published

on

Darko Milošević iz Ljiga imao je samo dvadesetjednu godinu kada je svoj život dao za odbranu otadžbine na Кošarama. Ovog mladića nisu zaboravili njegovi sugrađani, koji su organizovali Dan sećanja, uz prigodan program posvećen herojima ljiškog kraja stradalim od strane neprijateljske vojske.

„Dolazim ovde svake godine i puno mi je srce. Tu smo da se setimo kakav je Darko bio čovek, heroj i junak. Poginuo je na Кošarama i sa mnogima otišao u večnost. Ovo je samo jedan mali deo kako možemo da mu se odužimo, da svake godine obiđemo njegovu porodicu“, rekao je za RINU Darkov saborac sa Кošara, Perica Кarapandža.

Opština Ljig je među prvima u Srbiji krajem 1999.godine odala priznanje ovom junaku i ulica u kojoj je Darko Milošević živeo ponela je njegovo ime a park u neposrednoj blizini njegove kuće dobio je spomen bistu.

Svake godine na godišnjicu njegovog stradanja, komadant odbrane Кošara, pukovnik Ljubinko Đurković, preživeli heroji, Darkovi saborci a ove godine i general- major Dragan Živanović obišli su Darkov grob a potom i odali počast ispred spomen obeležja u parku u neposrednoj blizini njegove kuće.

„Junački je stradao, sećam se reči na zakletvi. Njagov otac mi je rekao da ga čuvam, ali ipak je stradao. On je bio ranjen, ali ipak je tražio da se vrati u jedinicu. Ti heroji su nas zadužili, i dalje nosimo rane koje bole svakodnevno. Dok je nas živih i naše srpske dečice oni nikad neće biti zaboravljeni“, izjavio je Đurković.

Darko Milošević bio je deo 125. motorizovane brigade.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement