Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 10mph SW
Влажност: 74%
Притисак: 29.94"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/39°F
43/39°F
45/37°F

Published 1 godina ranije

By admin

ŽIVELA TI NAMA 100 GODINA: Baka Jovanka (86) prodaje jedinu kozu da pomogne bolesnoj Saneli!

Baka Jovanka (86) je dugo živela u trošnoj kući na Goču gladna i zaboravljena od svih, sve dok se humani ljudi iz kraja nisu okupili da joj pomognu u poslednji čas.

O njenoj teškoj sudbini nadaleko se čulo, naročito kada joj je nova kuća izgorela u požaru, a humanisti se okupili još jednom i ponovo joj sagradili dom.

Baka Jovanka možda najbolje od svih zna kako je biti zaboravljen kada ti je teško i sada upravo ona misli na one kojima može da pomogne. Tako je rešila da se odrekne svoje koze, a da novac koji dobije za ovu životinju prosledi mladoj Saneli Vidojević (27) iz Aleksandrovca, prelepoj devojci koju bolest izjeda pred našim očima, a ona se bori kao lav. 

Sanela je mislila da će povratiti svoj život nakon operacije tumora u Tuskoj. I verovala je u to neko vreme. A onda bolno saznanje – pojavio se novi tumor, veći, koji još jače tuče. Sa hrabrom devojkom smo bili i prethodni put u borbi, bićemo sa njom i u ovoj novoj, težoj.

Ako želite da kupite alpsku kozu sa Goča, javite se Marku Derbogošianu, humanisti koji je svojevremeno pomogao baka Jovanki, a sada želi i Saneli. Njegov broj je 063/825-26-27.

Podsetimo, Sanela je pre nešto više od dve godine otkrila da ima karcinom male karlice i od tada traje njena uporna borba za život.

– U Srbiji sam operisana i primala sam radioterapiju, ali je bilo puno propusta. Usledila je komplikacija sa debelim crevom izazvana zračenjem, nakon čega je puklo i napravilo infekciju sa kojom se borim i danas – ispričala je Sanela svojevremeno za Telegraf.rs.

– Bilo je svega, od bolova zbog kojih sam ih molila da me totalno uspavaju, gladovanja, povraćanja, dehidriranja, operacije, straha od uboda igle. Sve do tada je pa i bilo nekako. Nakon toga nastupa prava borba za jedan dan života. Kalirala sam 10 kilograma prve nedelje i nakon toga prestala da jedem, hranili su me na venu. Creva su me toliko bolela. Pa onda i hemioterapije. Sve ovo je za ne poželeti nikome. Na kraju imam dve devojčice za koje živim i nadam se da me Bog neće kušati i da će mi dati snage da istrpim sve ponovo i da mi ne uzima vas koji mi značite”, napisala je Sanela u svom obraćanju.

Saneli na njenom putu ka ozdravljenju možete da pomognete uplatom na broj računa 200-124685826-55 koji je otvoren u Banci Poštanske štedionice.

Izvor: Telegraf Foto: Telegraf

YOU MAY LIKE