Chicago, IL
57°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 55°F
Wind: 13mph SSW
Humidity: 82%
Pressure: 29.43"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
57°F
55°F
54°F
54°F
55°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 32°F
50°F / 37°F
61°F / 46°F
63°F / 52°F

Published 2 years ago

By admin

“ŽIVELA SRBIJA”: Emotivni prvak sveta dočekan uz Marš na Drinu!

“Veoma sam srećan što sam u Srbiji, prošli smo dug put ove godine, ali napravili smo sjajne rezultate”, rekao je rvač Zurab Datunašvili po povratku u Beograd nakon osvajanja titule šampiona sveta u Oslu.

„Hvala svima, mi smo jedan tim i delimo uspeh. Hvala svima, živela Srbija“, rekao je Datunašvili, evropski i svetski šampion i bronzani sa Olimpijskih igara, koji je u Beogradu dočekan uz pesmu „Marš na Drinu“.

Predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković istakao je da su rezultati izuzetni.

„Čestitke Zurabiju, stručnom štabu. I ostali momci su se odlično borili. Posebno se zahvaljujem gruzijskoj federaciji, oni su velesila, radili smo zajedno, a uspeli smo da im ‘ukrademo’ sportskom diplomatijom Zurabija. Verujem da će se ovi rezultati odraziti i na mlade snage i da imamo utaban put i za Pariz i Los Anđeles“, kaže Trajković.

Trener Stojan Dobrev rekao je da je ovo trenutak koji nikad neće zaboraviti.

„Emotivan trenutak za nas, srećan sam zbog rezultata koje smo napravili“.

Podršku rvaču dao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, olimpijski šampion iz Rija.

„Veliki rezultat za srpsko rvanje, šet šampionata zaredom medalja, tri svetska prvaka, malo koji sport može da se pohvali time. Čestitam ljudima koji su uz Zurabija, Dobrev i Trajković. Posebno hvala Zuri, tri medalje, kad podvuče crtu može da bude prezadovoljan. Da mu je neko ponudio na početku godine, verovatno bi se zadovoljio samo bronzom, svaka čast. I da naredne godine u Beogradu imamo dva svetska prvaka i bar tri medalje“, poručio je Štefanek.

Izvor:Nova.rs Foto: Rvački savez Srbije

YOU MAY LIKE