Chicago, IL
46°
Cloudy
6:04 am7:35 pm CDT
Feels like: 43°F
Wind: 10mph N
Humidity: 93%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
11 pm12 am1 am2 am3 am
46°F
46°F
46°F
46°F
48°F
FriSatSunMonTue
57°F / 36°F
50°F / 37°F
59°F / 43°F
63°F / 52°F
61°F / 37°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

ŽESTOKA PUCNJAVA U ČIKAGU: Policajac ubijen u parku, kolege mu odale počast! (VIDEO)

Policajci iz Čikaga požurili su u bolnicu Mount Sinai u sredu popodne nakon što je jedan od njih smrtno ubijen na jugozapadnoj strani grada.

Policajac Andres Vaskez-Laso, 32, ubijen je iz vatrenog oružja dok je jurio naoružanog osumnjičenog koji se iznenada okrenuo i pucao. Ovaj nemili događaj odigrao se u sredu popodne u Gage Parku.

Supt. Dejvid Braun obratio se medijima na sumornoj konferenciji za novinare ispred bolnice Mount Sinai u sredu uveče sa detaljima o trenucima koji su doveli do upucavanja policajca.

Oko 16:45, dva policijska automobila odgovorila su na poziv u vezi sa domaćinstvom u bloku 5200 South Spaulding Avenue u naselju Gage Park.

Pozivalac je rekao da je prestupnik jurio ženu niz ulicu sa pištoljem, rekao je Braun.

Nakon što su dva policijska vozila stigla na lice mesta, jedan automobil policajaca počeo je da kuca na vrata odakle je stigao poziv.

Drugi automobil policajaca se sukobio sa počiniocem. Zatim je usledila hajka.

Vaskuez-Lasso, koji je učestvovao u poteri, razmenio je vatru sa počiniocem iz neposredne blizine. Osumnjičeni je upucan u glavu i u kritičnom stanju je prevezen u oblasnu bolnicu.

Vaskez-Laso je više puta udaren i prevezen je u bolnicu Mount Sinai, gde je podlegao povredama.

„Ovo je užasna tragedija za naš grad i mi tugujemo zajedno sa porodicom policajca“, rekla je gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut.

Vaskez-Laso je bio u policiji pet godina, a Braun je rekao da je pred njim veoma svetla budućnost. Braun je takođe primetio da policajac dolazi iz porodice javnih službenika.

„Postoje neka slomljena srca kojima će trebati mnogo vremena da tuguju, da prihvate ovo“, rekao je Braun.

Braun je primetio da prestupnik ima 18 godina i da je ranije imao samo jedan prekršaj.

U sredu uveče održana je povorka za oficira koji je nastradao na dužnosti.

Poslednji čikaški policajac koji je upucan i ubijen na dužnosti bila je policajka Ela Frenč 7. avgusta 2021. Frenč i njen partner, Karlos Janez, upucani su nakon što su oni i policajac Džošua Blas zaustavili Hondu CR-V oko 63. ulice i Bell Avenue. Emonte Morgan je navodno otvorio vatru, ubio Francuza i upucao Janeza u glavu više puta.

Policajac Samuel Jimenez i Cmdr. Pol Bauer je ubijen u odvojenim pucnjavama 2018. Himenez je bio među četvoricom smrtno ranjenih u masovnoj pucnjavi u bolnici Mersi tog novembra, dok je Bauer upucan i ubijen devet meseci ranije dok je pokušavao da uhapsi čoveka koji je bežao od policije u blizini Tompson centra.

Kandidat za gradonačelnika Čikaga Pol Valas objavio je sledeću izjavu nakon smrti policajca:

„Hrabri muškarci i žene iz policijske uprave u Čikagu pretrpeli su još jedan tragičan gubitak jednog od njih uz konačnu žrtvu zaštite naših zajednica. Moje iskrene misli su sa voljenima policajca i čitavom porodicom CPD-a koji tuguju tokom ove teške Ovo je tragični podsetnik na ono što naši policajci rade svaki dan, stavljajući svoje živote na kocku za nas. Ovom nasilju mora doći kraj.”

Kandidat za gradonačelnika Čikaga Brendon Džonson takođe je dao izjavu nakon smrtonosne pucnjave:

„Ovo je tužan i tužan dan za naš grad, a moje srce je za porodicu, prijatelje i kolege čikaškog policajca kome je danas popodne oduzet život na dužnosti u parku Gage. Molim se za izlečenje svi oni bliski dok čekamo dalje detalje o ovoj tragediji.”

Kamera koja se nosi na telu se trenutno pregleda kako bi se istraga spojila.

POVEZANE TEME:

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO AMERIKU: Čuveni advokat osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva sina i supruge!

HOROR NA FLORIDI: Ispirao sinuse vodom iz česme, smrtonosna ameba mu pojela mozak!

DAN KOJI SVI ČEKAJU: Evo kada će reka Čikago biti ofarbana u zeleno! (VIDEO)

Izvor: Fox32
Foto: Printscreen Youtube/ Fox 32 Chicago

YOU MAY LIKE