Chicago
66°
Mostly Cloudy
6:42 am6:41 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 10mph ESE
Humidity: 88%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 0
WedThuFri
66/63°F
68/61°F
70/61°F

Published 12 months ago

By Antonije Kovačević

ŽENA NA ČELU REPUBLIKE SRPSKE? Jelena Trivić proglasila pobedu nad Dodikom!

“Na osnovu onoga što smo prebrojali, potpuno je jasno da je razliku nemoguće stići i da je to razlika koja pokazuje da je predsednik Republike Srpske Jelena Trivić”, rekli su večeras iz štaba njene partije PDP-a. Trivić je u svom izbornom štabu poručila da će Republika Srpska pratiti nacionalnu politiku Srbije te da je neće izdati kao Milorad Dodik.

„U toj trci smo bili gospodin Dodik i ja. Bila je jako tešla i naporna kampanja, a verovala sam u Boga i u narod Republike Srpske. Narod je uspeo da prosudi šta je dobro i šta nije. Ja ću biti predsednica svih građana Republike Srpske. Pred zastavom Republike Srpske ima mesta za sve. Pratićemo politiku Beograda i nikada nećemo uraditi ovo što je Dodik sa Zoranom Milanovićem, predsednikom Hrvatske, udarajući direktno na Srbiju. Naša obaveza je da ekonomski i u svakom drugom pogledu osnažimo RS da je učinimo de facto u ekonomskom pogledu nezavisnom u ovoj složenoj političkoj strukturi koja se zove BiH”, navela je Trivić.

Ona je navela i da je ovo tek početak pobeda za RS.

„Srbi su stradali u mnogim ratovima u kojima smo se samo branili i mi jesmo nebeski narod koji treba naučiti pobeđivati u miru. Pobeda znači bolja ekonomija, zdravstvo, obrazovanje i pobeda nad korupcijom”, poručila je Trivić.

Inače, ranije večeras je Branislav Borenović, predsednik PDP-a kazao da Jelena Trivić ubedljivo vodi protiv Milorada Dodika za predsednika Republike Srpske.

“Dobar rezultat: 236.560 za Trvić, a 225.265 za Dodika. Razlika je oko 11.200 glasova. Ima se još prebrojati 170.000 glasova. Više od dve trećine, Jelena Trivić ima razliku koja je nedostižna i koju je nemoguće stići. Ona će biti predsednik RS”, ubedljivo je rekao Borenović.

Istakao je da je nemoguće stići razliku koja je evidentna i napravljena je skoro u celoj RS.

“Možda nedostaje neki grad koji ćemo izmeriti, a znate o kojom se gradu radi. Nemoguće je prestići 11.200 glasova. Trivić –  51,2, Dodik – 48.7 posto”, naveo je Borenović.

S druge strane, iz SNSD-a čitavu izbornu noć tvrde da njihov kandidat za Predsednika RS Milorad Dodik ima značajnu prednost.

Centralna izborna komisije BiH saopštila je na konferenciji za medije, da će danas u 9 sati reći ko je predsednik Republike Srpske.

Izvor: Nova.rs Foto:Facebook/Jelena Trivić

YOU MAY LIKE