Chicago, IL
55°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 10mph SSE
Humidity: 52%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
55°F
55°F
54°F
52°F
50°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
70°F / 41°F
45°F / 36°F
48°F / 36°F
48°F / 41°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

ZELENSKI “NE ZNA” DA LI JE PUTIN ŽIV: Tvrdi da Rusija koristi vizuelne efekte!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, tokom današnjeg video obraćanja na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, rekao je da nije “sasvim siguran” da je ruski predsednik Vladimir Putin živ i da donosi odluke u Rusiji.

-Ne razumem baš sa kim da razgovaram i o čemu. Nisam siguran da je predsednik Rusije, koji se ponekad pojavljuje uz pomoć tehnike hroma ki, zaista on – rekao je Zelenski, komentarišući mogućnost mirovnih pregovora Kijeva i Moskve.

“Hroma ki” je tehnika vizuelnih efekata koja se koristi kako bi se izmenila pozadina iza osobe na snimku.

Kako prenosi Kijev Indipendent, postoje osobe koje veruju da je Putin koristi tokom televizijskih nastupa kako bi delovalo da je on na određenom mestu događaja, dok se zapravo nalazi na nekoj bezbednoj lokaciji.

Zelenski je rekao da je Ukrajina učinila sve što može da diplomatskim putem oslobodi svoje teritorije, ali da to nije uspelo.

“Mirovni pregovori još nisu mir”, rekao je Zelenski.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručio je danas Kijevu da što pre shvati da Rusija i ruski predsednik Vladimir Putin postoje i da će postojati.

Peskov je na taj način reagovao na izjavu Zelenskog koji je rekao da sumnja da je ruski predsednik Vladimir Putin živ i da nije siguran s kim treba voditi potencijalne pregovore.

-Jasno je da su Rusija i Putin za sadašnju Ukrajinu i Zelenskog veliki problem. I jasno je da bi, čisto u psihološkom smislu, Zelenski više voleo da nema ni Rusije ni Putina, ali što pre shvati, što pre ukrajinski režim shvati da Rusija i Putin postoje i da će postojati i da će pre ili kasnije morati da se okanu svega ruskog, to bolje za takvu zemlju kao što je Ukrajina – rekao je Peskov obraćajući se novinarima.

On je poručio da će zahtevi Rusije biti ostvareni “na ovaj ili onaj način” i što pre oni budu uzeti u obzir, to će Ukrajina pre moći da počne sa obnovom.

POVEZANE TEME:

IZJAVOM O SMRTI CIVILA IZAZVAO BES: Savetnik Volodimira Zelenskog podneo ostavku!

RUSKI MEDIJI: Prvi dobrovoljci iz Srbije počeli borbenu obuku u regionu Zaporožje (VIDEO)

POSLE DUGE I KRVAVE BORBE: Rusija objavila da je zauzela grad Soledar!

Izvor: Agencije
Foto: Володимир Зеленський, Guardian News

YOU MAY LIKE