Chicago
21°
Ведро
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 10°F
Ветар: 13mph SW
Влажност: 55%
Притисак: 30.25"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/30°F
48/36°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

ZELENSKI NAKON POBEDE UKRAJINE: Održaćemo Evroviziju u slobodnom i obnovljenom Marijupolju!

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je proslavio pobedu Ukrajine na takmičenju za Pesmu Evrovizije rekavši da će njegova ratom razorena zemlja dati sve od sebe da bude domaćin finala sledeće godine u opkoljenom lučkom gradu Marijupolju.

Nakon što Kaluški orkestar pobedio na takmičenju u subotu uveče, Zelenski se oglasio na društvenim mrežama.

„Naša hrabrost impresionira svet, naša muzika osvaja Evropu! Sledeće godine Ukrajina će biti domaćin Evrovizije! Po treći put u svojoj istoriji. I verujem – ne poslednji put“, naveo je on.

Istakao je da će jednog dana učesnici i gosti Evrovizije biti ugošćeni u ukrajinskom gradu Marijupolju, prenosi Gardijan.

“U slobodnom, mirnom, obnovljenom Marijupolju! Hvala na pobedi Kaluškog orkesta i svima koji su glasali za nas. Naravno, naš pobednički akord u borbi sa neprijateljem nije daleko. Slava Ukrajini”, napisao je Zelenski na Fejsbuku.

Frontmen Kuluškog orkestra, Oleh Psiuk je ranije iskoristio priliku da pred ogromnom publikom pošalje molbu da se oslobode borci koji su zarobljeni ispod čeličani Azovstal u Marijupolju.

Evropska radiodifuzna unija koja organizuje takmičenje saopštila je da neće biti preduzeta nikakva akcija protiv benda jer su koristili binu za davanje takvih izjava.

“Razumemo duboka osećanja oko Ukrajine u ovom trenutku i verujemo da su komentari Kaluškog okrstra i drugih umetnika koji izražavaju podršku ukrajinskom narodu pre humanitarne nego političke prirode”, saopštili su.

Molba da se se oslobode preostali ukrajinski borci zarobljeni u čeličani je poslužila kao tmuran podsetnik da se ovogodišnja Evrovizija odigrala u pozadini rata koji se vodi na istoku Evrope.

Šestočlani bend, dobio je posebnu dozvolu da napusti zemlju i predstavlja Ukrajinu na takmičenju. Jedan od članova je ostao da bori, a ostali će se za vratiti u Ukrajinu za dva dana kada im istekne dozvola.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @LouisJMarinelli, YouTube 24 Канал

YOU MAY LIKE