Chicago, IL
37°
Sunny
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 28°F
Wind: 14mph WNW
Humidity: 53%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 1
10 am11 am12 pm1 pm2 pm
41°F
43°F
45°F
46°F
46°F
SunMonTueWedThu
59°F / 41°F
66°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 37°F
54°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

ZBOGOM DIZNI: Najmanje polovina budućih junaka će biti LGBTQ ili manjine! (VIDEO)

Nova društvena klima u kojoj živimo i isforsirana politička korektnost donose velike promene u društveni život, pa tako ni crtani filmovi nisu izuzetak. Iz produkcijske kuće Volta Diznija stiglo je obaveštenje da će dečiji filmovi od sada biti značajno drugačiji, te da će minimum pedeset odsto likova iz crtaća sada biti ili drugačije seksualne orijentacije ili druge boje kože.

Izvršna direktorka “Volta Diznija”, Keri Burk, rekla je da želi da do kraja godine ta kompanija drastično poveća “inkluzivnost” u svojim produkcijama, navodeći da će najmanje do 50 odsto likova iz produkcije “Diznija” biti pripadnici LGBTQ+ zajednice ili etničkih manjina.

“Ja ovde govorim zapravo kao majka dva kvir deteta. Jedno dete je transrodno, drugo panseksualno, ali vam to govorim i kao lider kompanije”, navela je ona.

Podsetimo, ovo nije prva promena koja je zadesila Diznijeve crtaće, a jedna od promena koja je izazvala najveću polemiku na društvenim mrežama je to što će Mini Maus ostaviti svoju dobro poznatu crvenu haljinicu i zameniti je plavim odelom.

Iz kompanije su objasnili da u svojim crtanim filmovima žele da promovišu snažne i zdrave pojedince, kao i da uklone rodne stereotipe – da devojčice nužno moraju da nose crvene haljinice, a dečaci plave pantalone.

Dizni je ranije obrisao i nekoliko svojih filmova sa striming platformi zbog toga što su „promovisali stereotipe“ o ljudima drugačije boje kože.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Luftika
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE