Chicago, IL
57°
Fair
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 8mph S
Humidity: 72%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
54°F
52°F
52°F
54°F
TueWedThuFriSat
43°F / 36°F
46°F / 36°F
48°F / 39°F
48°F / 36°F
43°F / 30°F

Published 2 years ago

By admin

ZBOG ZAVERE I LIČNE OSVETE: Donald Tramp tužio Njujork tajms!

Bivši američki predsednik Donald Tramp tužio je svoju nećaku Meri i list Njujork tajms zbog članka iz 2018. godine, u kojem se navodi da je umešan u “sumnjive poreske mahinacije”.

U tužbi, koja je podneta u Njujorku, optužuju se Meri Tramp i novinari ovog lista da su „umešani u podmuklu zaveru“ radi pribavljanja poverljivih dokumenata, čime je nećaka bivšeg predsednika prekršila sporazum o poravnanju koji joj zabranjuje njihovo otkrivanje, a što je ona potvrdila da je učinila u svojim memoarima 2020.godine.

Tramp je odlučno ranije odbacio tvrdnje iz knjige svoje nećake “Previše i nikad dovoljno: Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čoveka na svetu” i neuspešno je tužio u pokušaju da spreči njeno objavljivanje.

On je novom tužbom u utorak optužio troje novinara Njujork tajmsa da su kontaktirali i sarađivali sa njegovom nećakom zbog „lične osvete“ prema njemu.

Kako se navodi u tužbi, Meri Tramp je dostavljala Njujork tajmsu poverljiva dokumenta za objavljivanje u sveobuhvatnoj istrazi lista Trampovih ličnih finansija.

U ovoj ekskluzivnoj reportaži navodi se je da je bivši predsednik učestvovao u „prevarantskim“ poreskim mahinacijama I na taj način stekao više od 400 miliona dolara.

Portparolka Njujork tajmsa saopštila je danas da je pisanje lista o Trampovim porezima pomoglo informisanju građana kroz detaljno izveštavanje o temi u kojoj preovladava javni interes i da tužba predstavlja pokušaj da se ućutkaju nezavisne novinske organizacije.

Meri Tramp (55) , ćerka Freda Trampa Mlađeg, predsednikovog starijeg brata, koji je umro 1981. u 42. godini, još nije komentarisala tužbu.

Ona je prošle godine podnela sopstvenu tužbu protiv Trampa i dva člana porodice za prevaru i zaveru, u kojoj je navela da su je tadašnji predsednik, njegova sestra Merien Tramp Beri i brat Robert Tramp, prevarili zbog nasledstva.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / The Hill

YOU MAY LIKE