Chicago, IL
57°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 13mph S
Humidity: 85%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
55°F
55°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
34°F / 21°F
46°F / 32°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

ZBOG STVARANJA KRIMINALNE ORGANIZACIJE: Uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima, potvrdilo je “Vijestima” više izvora iz crnogorske Uprave policije (UP).

Vesna Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

Kako prenose Vijesti, prema pouzdanim saznanjima, privedena je zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

“Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu”, pojašnjavaju sagovornici iz crnogorske Uprave policije.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dobilo je u februaru od Evropola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg telohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je obelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima i da će ih zaštititi ako zatreba, “jer im mnogo zna”, aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, nakon dobijanja selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Izvor: RTS.rs Foto: Vrhovni sud Crne Gore

YOU MAY LIKE