Chicago, IL
55°
Sunny / Wind
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 20mph W
Humidity: 32%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 2
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
55°F
54°F
52°F
50°F
48°F
SatSunMonTueWed
50°F / 37°F
61°F / 41°F
64°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

ZBOG KRŠENJA GRAĐANSKIH PRAVA: Derek Šovin osuđen na još 21 godinu zatvora!

Derek Šovin, bivši policajac Mineapolisa koji je prošle godine osuđen za ubistvo Džordža Flojda, danas je osuđen i po posebnoj saveznoj optužbi na 21 godinu zatvora jer je prekršio Flojdova građanska prava kada mu je kolenom pritisnuo vrat i leđa i ignorisao njegove povike za pomoć, preneo je Vašington post.

Šovin već služi državnu kaznu od 22 i po godine zbog Flojdovog ubistva.

Šovin (46) priznao je krivicu u decembru u sklopu sporazuma o priznanju krivice u kojem je javno priznao svoju ulogu u Flojdovoj smrti. Po prvi put, bivši oficir je priznao da je držao kolena na Flojdovom vratu i telu čak i kada je čuo kako kaže da ne može da diše i na kraju prestao da reaguje.

Priznao je da je čuo prolaznike koji su ga pozivali da proveri Flojdov puls, ali nije uradio ništa i sprečio je druge da pruže medicinsku pomoć. Šovin je takođe rekao da je “znao da je ono što radi pogrešno”.

Sporazum o priznanju krivice, koji je Šovin potpisao, preporučio je saveznu kaznu od 20 do 25 godina.

Prošlog meseca, tužioci su izvršili pritisak na američkog okružnog sudiju Pola A. Magnusona, koji nadgleda slučaj, da osudi Šovina na punih 25 godina, tvrdeći da su postupci bivšeg policajca bili “hladnokrvni” i da je zloupotrebio ovlašćenje kao policajac tako što nije uspeo da prepozna “humanost” osobe ispod svojih kolena.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nedeljnik
Foto: Printscreen Youtube

YOU MAY LIKE