Chicago
66°
Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph SE
Humidity: 79%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
TueWedThu
68/61°F
66/61°F
66/59°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

ZAVRŠEN INSPEKCIJSKI NADZOR U RIBNIKARU: Predložena smena direktorke, pedagog i psiholog suspendovani!

Ministarstvo prosvete predložilo je smenu direktorke Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru.

Ministarstvo prosvete završilo je vanredni inspekcijski nadzor u Oglednoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, pokrenut 22. maja.

Rezultat nadzora je predlog za razrešenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja ovom školom.

Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji će biti suspendovani do okončanja pomenutog postupka.

Ovaj predlog Ministarstva usledio je nakon što je 3. maja učenik OŠ “Vladislav Ribnikar” ušetao u školu sa pištoljima i Molotovljevim koktelima i ubio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, a više njih ranio.

Danas je povodom ove tragedije u policiji iskaz dala dadilja dečaka ubice gde je do detalja ispričala sve što zna o njegovom odrastanju i navikama, a više o njenom svedočenju pročitajte u odvojenoj vesti.

Podsetimo, majka dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i čuvara Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” saslušana je u sredu u policiji i tom prilikom je detaljno pričala svoju verziju priče o detinjstvu svog sina, njegovom zdravlju, odnosu sa vršnjacima, porodičnim odnosima… Opisala je i njegove dane pre masovnog ubistva, 3. maja, kao i kako je izgledalo jutro pre neko što je dečak sa očevim pištoljima i Molotovljevim koktelima ušao u OŠ “Vladislav Ribnikar” da seje smrt.

Majka dečaka je ispitana kako bi se utvrdilo da li je eventualno zapustila i zlostavljala sina pre nego što je počinio masakr u školi.

PROČITAJTE VIŠE:

“NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU”: Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!

“GINČE, NEPONOVLJIVI CVETE NAŠ”: Potresan oproštaj porodice od devojčice stradale u OŠ Vladislav Ribnikar!

DAN KADA JE SRBIJA ‘OVERENA’: Tekst učenika beogradske gimnazije ostavio zemlju bez reči!

Izvor: Blic
Foto: Tanjug

YOU MAY LIKE