Chicago, IL
54°
Cloudy
7:06 am4:19 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 14mph S
Humidity: 84%
Pressure: 29.66"Hg
UV index: 0
2 am3 am4 am5 am6 am
52°F
52°F
52°F
54°F
54°F
SunMonTueWedThu
36°F / 25°F
39°F / 32°F
39°F / 27°F
39°F / 30°F
46°F / 36°F

Published 2 years ago

By admin

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK NA RUSKOJ TELEVIZIJI: Jedna raketa Sarmat i za 202 sekunde Britanija više ne postoji! (VIDEO)

Na ruskom programu Rusija 1, voditeljka emisije 60 minuta Olga Skabejeva i poslanik Dume Aleksej Žuravljov govorili su o tome za koliko sekundi interkontinentalna balistička raketa Sarmat može da stigne do prestonica Velike Britanije, Nemačke i Francuske, zemalja koje snabdevaju Ukrajinu oružjem.

Sarmat je nova teška interkontinentalna balistička raketa, a očekuje se da će Rusija svaku opremiti sa deset ili više bojevih glava. Rusija je nedavno uspešno testirala raketu koja u krugovima NATO-a nosi zloglasni nadimak Satana 2 ili Satanin sin.

„Jedan Sarmat i britansko ostrvo ne postoji“

“Jedan Sarmat i to je to – postojala su Britanska ostrva, Britanska ostrva više ne postoje. Ozbiljan sam”, rekao je Žuravljov, prenosi portal Pravda.

Poslanik Dume Jevgenij Popov iz partije Jedinstvena Rusija upozorio je da i Britanija ima nuklearno oružje, a u slučaju da Rusija upotrebi raketu Sarmat „niko neće preživeti, niko neće ostati na planeti“.

„Nikad ne reci nikad“, odgovorio je Žuravljov.

„Počećemo ispočetka“, prokomentarisala je Skabejeva. Ona je navela da je vreme leta Sarmata od Kalinjingrada do Berlina 106 sekundi, od Kalinjingrada do Pariza 200 sekundi, a do Londona 202 sekunde.

U etru je prikazana grafika sa natpisom „Vreme leta raketa RS-28 Sarmat do prestonica zemalja koje Ukrajinu snabdevaju sa najviše naoružanja“.

“I njima (zapadnim zemljama) treba pokazati ovu sliku. Računajte svaku sekundu. Za šta ćete imati vremena? Zdravo, sve je stiglo”, rekao je Žuravljov.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @JuliaDavisNews

YOU MAY LIKE