Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 10mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
45/39°F
43/34°F
43/34°F

Published 2 godine ranije

By Antonije Kovačević

ZASTRAŠUJUĆI MEJL KAO NAJAVA: Dojave o bombama u 97 beogradskih škola

U puno beogradskih škola jutros su stigle dojave o postavljenim bombama. Obaveštene su nadležne službe i predstoji istraga specijalizovanih policijskih službi.

Kako javljaju mediji, dojave su stigle u osnovne škole Kralj Petar Drugi Karađorđević, Vladimir Rolović, Đura Jakšić, Danilo Kiš, Sveti Sava, Drinka Pavlović, Kosta Abrašević, Karađorđe i u još nekoliko beogradskih i zemunskih škola. Dojave su stigle u ukupno 97 škola.

Kako je potvrđeno za N1, nastavnici su roditeljima u jednoj od škola poručili da ne šalju djecu do 10 sati. Dojava u jednoj od škola bila je u 6:15.

O dojavi su obaviještene nadležne službe i predstoji pretraga specijaliziranih ekipa, navodi RTS. U nekim školama provjere su već završene i ispostavilo se da su dojave bile lažne.

Škole primile jeziv mail

Mediji su takođe objavili da su škole primile jeziv i-mejl. 

“Čudan osjećaj smirenosti kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvijek. Mrzimo sebe, ali želimo povrijediti svakoga tko nam se nađe na putu. Osjećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od posljednjih. Ubijat će vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku. Ološ poput nas uništit će sve oko sebe, jer je svijet truo, svi ste truli iznutra”, stajalo je u poruci napisanoj na ćirilici i naslovljenoj sa: “Na teritoriju škole postavljena ogromna količina eksploziva”.

Slična dojava kasnije je stigla i u Beograđanku te na niški aerodrom.

Izvor: Mediji Foto: N1

YOU MAY LIKE