Chicago
66°
Clear
5:16 am8:21 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 5mph ENE
Humidity: 73%
Pressure: 30.02"Hg
UV index: 0
MonTueWed
77/61°F
68/57°F
70/57°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

“ZAŠTO TO RADIŠ? PRESTANI!”: Sveštenik na sahrani devojčice (14) opisao njen otpor ubici, dala je vremena da se druga deca spasu! (FOTO)

E.K. (14), ćerka legendarnog odbojkaša i odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog, koja je stradala kobnog 3. maja, kada je četrnaestogodišnji dečak-ubica Kosta Kecmanović (13) počeo da puca na drugare i nastavnike u OŠ “Vladislav Ribnikar”, sahranjena je danas na Centralnom groblju.

Vladika Ilarion – vikar patrijarha Porfirija je držao opelo na sahrani i govor, u kom je i naveo da je E.K. (14) kobnog 3. maja, istupila hrabro pred dečaka-ubicu Kostu Kecmanovića (13) i na taj način spasila mnogu decu.

Porfirije se moli za našu decu. Izuzetno mi je teško da pričam danas. Iz ove muke i bola, molimo se gospodu da da snagu roditeljima, da nastave život zbog Eme. Ona je vojnik i junak Hristov i nije slučajno što najbolji padaju, da bismo mi mogli da nastavljamo da živimo zbog njihove žrtve. Treba da se molimo i za dečaka i njegovu nesrećnu dušu. Ona se isprečila tom zlu koje je bilo u tom nesrećnom dečaku i rekla: “Zašto to radiš, prestani”, i dala vremena da bi se neka deca spasila. Kada se sretnemo na onom svetu, reći ćemo joj hvala što si nas branila i čuvala. Isto kao i Draganu za koga kažu da je bio najbolji čovek u toj školi.

Dečak-ubica Kosta Kecmanović (13) je u sredu oko 8.40 ušao u školu sa dva pištolja i počeo je da puca. Ubio je školskog čuvara Dragana Vlahovića, a zatom i osmoro dece, sedam devojčica i jednog dečaka, ranio je šestoro učenika i nastavnicu.

POVEZANE TEME:

ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Otac masovnog ubice iz škole na Vračaru negirao krivicu!

TIŠINA I SUZE U ŠKOLI NA VRAČARU: Veliki broj ljudi došao da se upiše u knjigu žalosti! (VIDEO)

ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Otac masovnog ubice iz škole na Vračaru negirao krivicu!

Izvor: Blic
Foto: Telegraf

YOU MAY LIKE

PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)