Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 92%
Pressure: 30.13"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

“ZAŠTO BEOGRAD NIJE ODGOVARAO ZA SVOJE POSTUPKE?”: Britanska poslanica braneći tzv. Kosovo prozvala Srbiju!

Britanska poslanica i predsednica Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališa Kerns, koja je nedavno optužila SPC da učestvuje u švercu oružja na Kosovu a onda i stavila potpis na pismom upućeno EU, SAD i Velikoj Britaniji sa zahtevom da se “pooštri politika prema Srbiji u kontekstu krize na Kosovu i Metohiji”, sada je otišla korak dalje. Ispostavila je listu razloga zbog kojih bi Srbija trebalo da dobije packe od Evropske unije.

Za ove tvrdnje je našla novu “žrtvu”. Iskritikovala je portparola Evropske unije Petera Stana da se “Kosovo ne ponaša na evropski način”.

-Portparol Đuzepa Borelja pokazuje potpuni nedostatak ravnoteže u odnosima EU sa Kosovom. Reći da je Kosovo “nesposobno da se ponaša na evropski način” je grubo lažno predstavljanje, ali zašto onda nije prozvana Srbija zbog svojih postupaka – napisala je Ališa Kerns na svom Tviter nalogu.

Dalje je nabrojala poteze Beograda za koje smatra da zahtevaju “prozivku” i reakciju Evropske unije, a među koje, kako je napisala, spadaju slanje Vladine delegacije u Teheran, potpisivanje sporazuma o bezbednosti sa Rusijom sedam meseci nakon početka ruske vojne operacije u Ukrajini, posetu srpskog ministra Moskvi šest meseci po otpočinjanju sukoba u Ukrajini, odbijanje Beograda da se pridruži sankcijama Moskvi, kupovinu dronova, hapšenje trojice kosovskih policajaca koji su ušli na teritoriju Srbije, “zaključavanje” novinara da ne bi postavljali pitanja Ani Brnabić…

Ališa Kerns je u žižu srpske javnosti došla nedavno nakon što je optužila Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u švercu oružja iz centralne Srbije na Kosovo. Ovu izjavu kasnije su demantovali i britanski ambasador u Prištini, kao i Kfor.

POVEZANE TEME:

BRITANSKA POSLANICA OPTUŽUJE: Srpska pravoslavna crkva švercuje oružje iz Srbije na Kosovo!

KFOR DEMANTOVAO BRITANSKU POSLANICU: Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji!

“CILJ JE ŠIRENJE ETNIČKE MRŽNJE”: SPC oštro odgovorila britanskoj poslanici na optužbe o švercu oružja!

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Youtube

YOU MAY LIKE